Máte malou kuchyň a přesto chcete ostrůvek? Existuje pár možností

 Dům 
15. října 2018 12:14 / Marie Popelková
  0
📷
6 fotografií v galerii
I když si nemůžeme dovolit luxus velké kuchyně, můžeme mít ostrůvek Shutterstock
Možná sníte o obrovské kuchyni, kam by se pohodlně vešel i ostrůvek. Pro mnohé podnájemníky ve městě ale takové sny zůstanou pouze v představách. I když si ale kvůli prostoru velkou kuchyň dovolit nemůžete, ostrůvek nebo alespoň jeho obdoba se vejde i do kuchyňky malé. Zde je několik tipů, jak na to.

Malé byty většinou mají tu výhodu, že se nachází v dobré lokalitě. Jednou z nevýhod ale občas bývá malá kuchyň. I když se vám do ní nevleze ostrůvek, tak existují možnosti, jak získat pracovní plochu a místa k sezení navíc.

Přidejte dlouhou úzkou „kuchyňskou linku“

Pokud je vměstnání dalšího kusu nábytku do kuchyně nemožné, přidejte pracovní prostor navíc za pomocí další „kuchyňské linky.“ Stačí podél jedné stěny přimontovat poličku, dostatečně širokou na to, abyste na ní mohli pracovat, a dostatečně úzkou k tomu, aby se kolem ní dalo pohodlně chodit. Jestli máte v nájmu povoleno vrtat do stěny, hravě všechnu práci zvládnete sami.

Dvojí využití jídelního stolu

Jídelní stůl může plnit dvojí funkci: místo, kde jíme, i místo, kde pracujeme. Jestli náhodou jídelní stůl zrovna vybíráte, vyplatí se zvolit vyšší. Standardní stůl ale bude fungovat také, i když si ke krájení zeleniny nejspíš budete muset sednout. Pokud zařizujete celou kuchyň, ve které není moc místa, zde je několik vychytávek.

Místa k sezení navíc

Jestli nemáte místo na jídelní stůl, kuchyňský ostrůvek lze nahradit malým stolem o výšce kuchyňské linky, ke kterému se vejdou alespoň dvě vysoké židle. Tento prostor bude perfektní pro rychlou snídani nebo večeři předtím, než se vyrazíte ven bavit. Je dobré povrch opatřit nějakým snadno omyvatelným materiálem, aby dobře sloužil jako pracovní plocha.

Dejte ostrůvku kolečka

Pokud v malé kuchyni něco opravdu oceníte, je to flexibilita. Je šance, že se vám ostrůvek do kuchyně vleze, ale začnete se v ní mačkat, když pozvete na večeři přátele. V takovém případě je dobré zvolit ostrůvek na kolečkách, který můžete odsunout ke zdi, aby se k vám vešlo víc hostů.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod