Povolit dítěti psa? Vyzkoušejte, zda se dokáže postarat o robotického

 Mazlíčci 
22. února 2018 11:11 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Robotický pes vyjde na několik tisíc korun Shutterstock
Vaše ratolest stále žadoní o pořízení pejska, ale vy se obáváte, že zájem vydrží jen pár dní a pejsek nakonec skončí zpět v útulku? Nejprve si prověřte starostlivost na robotickém štěňátku.

Robotické štěně je naprogramované, aby zvládlo reagovat na různé podněty. Díky zabudovaným senzorům reaguje na dotyk, vesele štěká a svítí mu oči, kterými přesně sleduje pohyby svého páníčka. Sedni! Štěkej! Lehni! Ani obvyklé povely nebudou pro robota žádný problém. Pes rozumí příkazům řečeným v českém, německém i anglickém jazyce. Pes ocení kamaráda na hraní. Pořiďte mu robota

V některých případech si můžete připadat, jako kdyby před vámi stálo živé štěně. Při poplácání nebo podrbání na hlavě se na vás podívá. Při pohnutí rukou před jeho hrudí ze strany na stranu, vás začne očima sledovat. Robotické štěně přijde na zavolání jeho jména a vesele zavrtí ocáskem. Podle jeho výrazu lze poznat, jak se pejsek cítí.

Stejně jako domácí mazlíček i ten robotický potřebuje vaši pozornost. Bude po vás vyžadovat společné hraní. Pokud ho necháte příliš dlouho samotného, bude smutný a půjde si zdřímnout. Pokud se však ve vaší blízkosti objeví nezvaný host, okamžitě bude vzhůru a bude vás štěkáním chránit.

Jako skutečný

I když robot zvládne zvedat nohu jako při čůrání, nemusíte mít obavy, loužičku na zemi určitě nenajdete. Pejska nemusíte venčit ani krmit. Jediná starost, kterou budete mít je, zda je dostatečně nabitý. Pes je napájen vlastním akumulátorem, který dobíjíte pomocí USB nabíječky. Počítejte s tím, že zhruba hodina nabíjení postačí k půlhodinovému dovádění.

Štěně lze ovládat gesty, slovy nebo chytrým telefonem pomocí příslušné aplikace. Dítě ho může vzít klidně na procházku mimo domov. Robota je možné pořídit za několik tisíc, ale čím důkladněji provedený model, tím budete muset sáhnout hlouběji do kapes. Utratit za něj můžete i šest tisíc.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?