Máte chlupy svého psa snad i v talíři? Zbavte se jich snadno a rychle pomocí těchto skvělých tipů

 Mazlíčci 
20. října 2018 10:52 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
S našimi tipy se už nemusíte psích chlupů bát Internet
Také máte pocit, že jsou chlupy vašeho mazlíčka úplně všude? Na sedačce, v posteli a leckdy i v talíři? Nesmíte se ničemu divit. Je tady podzim a s ním i doba pravidelného línání a obměňování srsti. Proto vám poradíme pár triků, se kterými bude toto období snesitelnější.

A některé z nich můžete vyzkoušet třeba hned, protože věci k tomu potřebné budete mít určitě doma. Začněme třeba s obyčejnými gumovými rukavicemi.

Voda a gumové rukavice

Právě gumové rukavice jsou tím nejjednodušším a zároveň léty prověřeným způsobem, jak na psí či kočičí chlupy vyzrát. Postup je přitom jednoduchý: navlékněte si rukavice na ruce, navlhčete je a setřete místo, které potřebuje takzvaně odchlupit. A pokud nemáte rukavice zrovna poblíž, stejného efektu dosáhnete i navlhčenou rukou. A klidně tímto způsobem "očistěte" i vašeho mazlíčka.

Váleček k nezaplacení

Mnozí obchodníci nabízejí také skutečný poklad v podobě samolepicích válečků. Zatímco jedny jsou obaleny hladkým lepivým povrchem, který na sebe nabalí chlupy a poté jej stačí opláchnout, druhý je z lepicího papíru. Tvoří jej několik vrstev a při denním používání vám klidně vydrží i několik týdnů. Oba mají své výhody i nevýhody. K prvně jmenovanému se sice nemusí stále dokupovat zásoby lepicích kotoučků, avšak pokud se používá a oplachuje příliš často, za chvíli přestane plnit svou funkci. Může se také stát, že jednoho dne už nepůjde omýt vůbec.

Troška psího adrenalinu

Výrobci domácích spotřebičů už v dnešní době nabízejí téměř cokoli, po čem zákazník prahne, a ani v případě domácích mazlíčků tomu není jinak. V současné době už totiž existují nástavce či turbohubice, které jsou určeny speciálně pro vysávání psí srsti přímo z kožichu vašeho společníka. Takže pokud nemá váš mazlíček panickou hrůzu z vysavače, můžete mu dopřávat pravidelnou masáž, ze které budete mít radost oba dva.

Zázrak jménem sušička

Zatímco před pár lety byla sušička prádla spíše ojedinělou součástí domácnosti, dnes už je tomu jinak. A pokud máte doma línajícího psa či kočku, oceníte její funkce dvojnásobně. Při sušícím cyklu se totiž veškeré chlupy nachytají do filtru a vaše prádlo po vytažení vypadá, jakoby se nikdy s žádným zvířetem nesetkalo. Samotný filtr jen zbavíte největších nečistot, opláchnete jej pod tekoucí vodou a můžete jej vesele využívat dál. Takže pokud se už nechcete s chlupy dále potýkat a máte kdekoli doma prostor na druhou pračku, tahle investice rozhodně stojí za to.

Určitě však nezapomínejte na to, že psí srst potřebuje pravidelnou péči, a i v případě, že máte plemeno, které nelíná, je třeba pesjka pravidelně vyčesávat. A zrovna se při této péči můžete inspirovat, jak předejít tomu, aby měl váš mazlíček třeba blešky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve