Tipy, jak se zbavit zvířecích chlupů rychle a bez velké námahy

 Mazlíčci 
28. září 2019 09:12 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Pouští váš mazlíček v domácnosti spoustu chlupů? Shutterstock
Pořídili jste si chlupaté zvíře do domácnosti? Máte ho patrně moc rádi a za nic na světě byste ho nevyměnili. Problém je, že jeho chlupy se válejí po celém bytě. Věnujete spoustu času tomu, abyste je s námahou uklidili. Inspirujte se tipy, jak se chlupů zbavovat poměrně jednoduše.

Kočky a psi pouští spoustu chlupů, obzvlášť pokud jde o dlouhosrsté mazlíčky. Není příjemné mít celý byt od chlupů. Odstranit je z pohovky, oblečení či koberce je namáhavé. Jde to však i jednoduchými způsoby, o kterých jste zatím možná nevěděli.

Gumové rukavice

V boji proti zvířecím chlupům vám pomůžou gumové rukavice. Natáhněte si je na ruce, namočte je do vody a postupně s nimi stírejte chlupy z různých povrchů. Neváhejte je použít na křesla, sedačky i koberce. Budou se vám pod rukama tvořit chuchvalce, které pak jednoduše vyhodíte do koše. S gumovými rukavicemi vám to půjde rozhodně rychleji než s vysavačem. Navíc se s nimi dostanete i do nedostupných zákoutí. Stačí tam prostrčit ruku.

Izolepa

Budete potřebovat hodně izolepy, pokud chcete zvířecí chlupy odstranit ze všech možných povrchů. Měla by být široká, abyste s ní odstranili co nejvíce chlupů naráz. Obmotejte si ji kolem dlaně plochou, která nelepí. Poté s rukou přejíždějte na všech místech, které jsou zanesené chlupy.

Ve chvíli, kdy izolepa bude už plná chlupů, vyměňte ji za novou. Odstraňovat chlupy s pomocí izolepy je nepraktické, pokud chcete vyčistit velkou plochu. Na křesla a sedačky by vám však měla stačit.

Houbička na nádobí

Kromě toho, že zvířecí chlupy nacházíte na různých površích, nepochybně se vám objevují i na oblečení. Pokud si na sebe vezmete do práce oděv, který je celý chlupatý, není to pro vás dobrá vizitka.

Zvířecích chlupů z oblečení se zbavíte tak, že do pračky spolu s oděvem přihodíte novou kuchyňskou houbičku. Chlupy se do ní zabodnou a vaše oblečení bude zcela čisté. Pokud se vám houbičku nechce obírat, vyhoďte ji a další várku prádla vyperte s novou.

Váleček na chlupy

S válečkem můžete přejet oblečení od chlupů a tím se jich zbavíte. Nemusíte ho však použít pouze na oděv, ale třeba i na sedačku a křeslo. Ve chvíli, kdy váleček přestane lepit, odtrhnete z něj papír plný chlupů a můžete pokračovat. (Dále čtěte: Cestujete se svojí kočkou autem? Měli byste ji připoutat).

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve