Pokud hledáte líného parťáka, volte některé z těchto plemen

 Mazlíčci 
01. března 2020 09:20 / Eva Vogelová
  3
📷
6 fotografií v galerii
Anglický buldok je velký pecivál  Pixabay
Plánujete si pořídit pejska, ale víte, že mu nemůžete věnovat příliš energie a trávit s ním veškerý svůj volný čas venku? Existují i plemena, která nemají v lásce příliš pohybu a nejvíce se jim daří doma na gauči. Zjistěte, o jaká jde.

Každé psí plemeno se něčím liší. Některá jsou energická, hravá, inteligentní, líná či společenská. Vybrat si pro sebe to správné, může být obtížné. Pokud upřednostníte psy, kteří vás na procházce neuženou a rádi si s vámi po práci odpočinou, vyberte si některé z následujících plemen.

Anglický buldok 

Anglický buldok je velký pecivál. Jde o přátelské plemeno, které se s vámi rádo pomazlí. Dokáže se kamarádit se všemi členy rodiny včetně dětí. Má rád pomalé procházky, ale nejraději se doma povaluje. Stačí, abyste ho vzali jednou denně na kratší procházku, a zbytek dne téměř celý prospí, protože ho tím vyčerpáte.

Anglický buldok má velké sklony k rychlému přibírání. Další nevýhodou je, že anglické buldoky často trápí zdravotní potíže. Mají problémy s dýcháním, trápí je špatný zrak a dysplazie kyčlí. Jde o skvělé parťáky pro život, ale umírají bohužel už okolo osmého roku života. 

Baset

Baseti jsou malí psi s krátkými tlapkami. Právem je lidé považují za líné. Stačí jim krátké procházky v pozvolném tempu. Mají rádi dlouhý a nerušený odpočinek. Dělá jim dobře chování na klíně, mazlení a drbání. Pokud chcete pejska, který si k vám rychle přivykne a nebudete mít spoustu práce s péčí o něj, baset je pro vás ideální plemeno.

Někdy může nastat situace, že vás baset unaví. Jde totiž o loveckého psa, který dokáže snadno identifikovat pachové stopy. Pokud nějaký pach zavětří, změní se v energického lovce. Dejte si pozor na to, jakým množstvím stravy ho krmíte, má totiž sklony k nadváze.

Čivava

Čivavy se řadí mezi nejmenší psí plemena. Váží zhruba tři kilogramy. Na svého pána si rychle zvyknou a chtějí mu být neustále po boku. Jde o velmi hrdé plemeno, které, ač je malinké, má tendenci velmi aktivně svého pána bránit.

Čivavě stačí kratší procházky, během nich se ještě občas ráda nechá nosit. Čivavy potřebují pravidelný pohyb, ale většinu času jim nevadí strávit v obývacím pokoji. Rády se mazlí, spí a odpočívají. O tom, co o pejskovi prozradí jeho spací pozice, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve