Připravte svým rybičkám domácí krmivo. Pochutnají si

 Mazlíčci 
13. února 2020 11:04 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Rybičkám uděláte domácí stravou velkou radost Depositphotos
Pokud se rozhodnete chovat v akváriu rybičky, je třeba je mimo jiné pravidelně krmit. Pokud jim budete chtít dopřát něco opravdu speciálního, připravte jim vlastní domácí pochoutky. Budou se jim dělat boule za žábrami.

Do udržovaného akvária je radost se dívat, pro mnohé je to dokonce lepší, než civět na televizi. Pokud chcete svým tichým plavcům dopřát, připravte jim vlastní domácí krmivo. Poradíme, jak na to. Rybkám lze podávat krmivo v různých formách. My vám poradíme, jak zhotovit krmnou pastu a jak rybkám zajistit živé krmivo.

Pasta pro rybičky

Na pastu budete potřebovat jen tři ingredience:

  • 2 - 3 zmražené krevety (ideálně neloupané)
  • 5 listů špenátu (čerstvý nebo zmražený)
  • 3 stroužky česneku

Suroviny můžete zpracovat dvojím způsobem. Buď vše dáte do mixéru a smícháte, nebo si dáte tu práci a spojíte ingredience ručně za pomoci nože a vidličky. V tom případě nejprve rozmělněte česnek, pak špenát a nakonec krevety. Krevetovou pastu můžete uchovávat v zipovém sáčku v mrazničce.

Živá rybí pochoutka

Artemie (žábronožka solná) je vodní korýš, který představuje perfektní potravu pro akvarijní ryby. Mohou se po tomto živém krmení doslova utlouct. Rybám navíc toto krmivo svědčí i po zdravotní stránce. Výhodou je, že si artemii můžete vylíhnout v pohodlí domova. Budete potřebovat tyto věci:

  • vajíčka artemie (na trhu je spousta dovozců vajíček artemie, většina z nich pochází ze solných jezer z USA)
  • vzduchovací motorek a případně vzduchovací kamínek
  • nádobu o objemu 1,5 litru, PET láhev nebo originální set pro líhnutí artemií 
  • kuchyňskou sůl

Do nádoby nalijte půl litru vody, přidejte jednu čajovou lžičku soli a půl až jednu čajovou lžičku vajíček artemie. Do nádoby umístěte na dno vzduchovací kamínek a zapněte vzduchování. Za 24 - 48 hodin vám budou ve sklenici plavat malé artemie. Skořápky vylíhlých vajíček budou plavat na hladině. Samotná artemie pak bude na dně nádoby. Artemii odsajte ze dna nádoby hadičkou a pomocí kapesníku ji oddělte od slané vody a kapesník prolijte vodou z kohoutku, aby se sůl nedostala do akvária.

Tip: Líhnout artemii v obyčejné nádobě (džbánu, sklenici apod.) je trošku nepraktické z toho pohledu, že musíte artemii hadičkou odsávat ze dna a následně ještě prosívat přes látku. Pokud si chcete usnadnit život, můžete si vyrobit z PET láhve vlastní set pro líheň. Stačí mít dvě PET láhve. Do jedné z nich uděláte do víčka dírku a silikonem k ní přilepíte vzduchovací hadičku napojenou na motorek. Druhou PET láhev rozřežete na půl a použijete ji jako stojan pro první. Je to pohodlnější než odčerpávat artemii z nádoby. O tom, jak v akváriu chovat vodního dráčka, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008