Papoušci mají svoji řeč těla. Naučte se jí porozumět

 Mazlíčci 
11. června 2020 10:00 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Naučte se komunikovat se svým papouškem  Depositphotos
Papoušci jsou poměrně náladoví mazlíčci. V jedné chvíli si chtějí hrát a v druhé vás začnou agresivně klovat. Porozumět řeči těla ptáků není jednoduché. Musíte sledovat jejich gesta, abyste dokázali zjistit, co právě cítí a jaké mají potřeby. Přečtěte si, co se vám váš papoušek snaží sdělit.

Psům člověk porozumí poměrně snadno, ale s papoušky je to náročnější. To však neznamená, že byste měli s vaším opeřencem na komunikaci zanevřít. Díky tomu, že budete respektovat jeho nálady a dobře reagovat na potřeby, si k vám postupně vybuduje silnou důvěru. Posílí to váš vzájemný vztah a nebudete se muset bát, že vás zničehonic klovne do prstu. Stanou se z vás parťáci na život a na smrt.

Pohyby křídel

Křídla u ptáků neslouží pouze k létání, dokáží s nimi i komunikovat. Když papoušek mává křídly, aniž by chtěl vzlétnout, může jít pouze o protahování, ale také o vyžádání si vaší pozornosti. Jednoduše vás vyzývá k tomu, abyste mu věnovali váš čas. Pokud papouškovi došlo krmení, máváním křídly na místě vám říká, že má hlad. Ptáci poměrně často přetáčejí svá křídla. Nejčastěji tím ukazují, že se jim něco nelíbí. Vztekají se.

Mávání ocasním peřím

Ptáci používají ke komunikace také ocas. Papoušci vrtí ocasem podobně jako psi. Znamená to, že mají radost z vaší přítomnosti. Rádi vás vidí. Mají dobrou náladu, takže si s nimi můžete chvíli hrát a povídat. Mávání ocasním peřím může také značit, že těsně předtím papoušek spadl z bidýlka. Nyní se na něj znovu vyhoupl a dává vám najevo, že je opět připraven se vám věnovat.

Ptačí zvuky

Ptáci jsou výjimeční svými hlasovými projevy. Dokonce se tím často vyloženě pyšní a chtějí, abyste je poslouchali. To platí v případě, že pískají, zpívají a mluví. V takových chvílích je nic netrápí a cítí se šťastní. V momentě, kdy váš papoušek vrčí, se příliš spokojený necítí. Něco mu vadí. Zjistěte, zda má vše potřebné. Raději na něj v takovou chvíli vůbec nesahejte. Mohl by vás klovnout.

Pozice hřebenu  

Papoušci se svým hřebenem dokáží dělat divy. Když hýbou svojí chocholkou na hlavě, vypadají sice majestátně, ale vyjadřují tím především vnitřní rozpoložení. Pokud se mazlíček cítí klidně a spokojeně, drží hřeben vzadu. Jakmile ho však zvedne výrazně vysoko, cítí se vystrašeně a je připraven k obraně. A šetřit vás rozhodně nehodlá.

Tanec

Ptáci umí i tancovat. Vypadá to obvykle tak, že pohupují hlavou nahoru a dolu. Vyjadřují tím, že mají dostatek energie. Můžete si být jisti, že se v tuto chvíli mají skvěle. Jde o ideální čas na hraní bez rizika útoku zobákem. Když opeřenec tancuje celým tělem, přišla na něj chuť založit si rodinku. Tímto způsobem se ptáci dvoří opačnému pohlaví. Dále čtěte: Křeček je zábavný kamarád pro děti a moc toho nepotřebuje.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47