Dopřejte vaší kočce hmyz. Dodáte ji více proteinů než z masa

 Mazlíčci 
25. dubna 2021 08:34 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Hmyzí proteiny jsou navíc ideální pro alergické kočky Pixabay
Loví vaše kočka hmyz a požírá jej? Nechejte ji. Hmyzí strava je totiž pro zdraví kočky důležitá.

V posledních letech se objevují informace o tom, že hmyz se stane důležitou potravou třetího tisíciletí. A to nejenom pro člověka, ale také zvířata. Často to sami nezaznamenají samotní chovatelé, ale kočka běžně za svůj život spořádá zhruba dva kilogramy hmyzu. Podle veterinářů by to však mohlo být mnohem více.

Hmyzí protein versus steak

Podle veterinářů takový brouk, masařka nebo červ dodá kočce mnohem více živin než maso. Hmyz je totiž zdrojem kvalitního proteinu i tuku a dalších prospěšných látek. Navíc oproti krmivům, které obsahují maso, ať už kuřecí, hovězí nebo rybí, zanechává hmyz jen nepatrnou uhlíkovou stopu.

Zdroj taurinu

Ke svému životu potřebuje kočka také dostatek taurinu. Ten sice bývá obsažen v krmivech a konzervách, ale pouze syntetický. V moučných červech se však vyskytuje tato látka zcela přirozeně a dokonce v mnohem větším množství než v běžném krmivu. 

Konec alergiím

Stále více zvířat, včetně koček, trpí potravinovými alergiemi. Obvykle za tím stojí proteiny obsažené v krmivu. Tato alergie se projevuje u koček průjmem nebo kožními problémy. Něco takového vám u hmyzího krmiva nehrozí. Hmyzí bílkoviny jsou navíc pro kočky i psy stravitelnější než většina jiných proteinů používaných pro výrobu krmiv. Neznamená to však, že byste museli začít běhat po louce a chytat hmyz. Hmyzí krmivo už se totiž dá poměrně běžně koupit. 

Krásná srst i pokožka

Hmyzí potravu byste také kočce měli dávat ještě z jednoho důvodu. Například díky larvám mouchy černého vojáka dostane vaše kočka do sebe spoustu omega-3 mastných kyselin, a získá tak krásnou srst a zdravou pokožku. A čas od času jí dejte také trochu kokosového oleje. K čemu všemu je pro kočku dobrý, jsme psali zde

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47