Neubližujte zbytečně svým psům aneb časté chyby, kterých se dopouští řada páníčků

 Mazlíčci 
11. září 2020 08:56 / Šárka Sokolská
  8
📷
4 fotografie v galerii
Ne každý pes miluje něžnosti Depositphotos
I když svého psa milujete a nikdy byste mu vědomě neublížili, přesto se celá řada majitelů dopouští chyb, které opravdu chlupáčům vadí. Které to jsou?

Pes byl a odjakživa je nejlepší přítel člověka. Bohužel, ne vždy to platí také opačně.  Proto se dobře zamyslete, jak se ke svému chlupáči chováte a zda se nedopouštíte opakovaných "zlozvyků". 

Zbytečné objímání

Lidé lásku k druhému člověku vyjadřují objímáním. Ale právě toto gesto někteří psi mohou chápat zcela jinak. Pro ně je kontakt určitý projev dominance a mohou se tím cítit i ohroženi a uvězněni. Mohou začít vrčet i když vás sebevíc milují. Proto, než se začnete tulit, zjistěte, jakou má váš pes náladu. Když bude odcházet stranou, jistě o pozornost nestojí. Existují také psi, kteří nemají rádi objímání, ale rádi se přesto mazlí. Proto mějte na paměti, že každý pes je jiný.

Hlazení na hlavě

A když už jsme u toho mazlení a tulení, pamatujte si další důležitou věc. Jsou psi, kteří nemají rádi hlazení na hlavě a už vůbec od vysokého člověka. Je důležité, aby si pes cizího člověka vždy nejdříve očichal. Rozhodně se ho nesnažte dotýkat na obličeji. Na čumák si nechá sáhnout jen málo z nich. Jděte na to přes drbání pod bradou, to neodmítne žádný čtyřnohý miláček.

Nezdvihejte prst

Pokud hrozíte prstem, automaticky tím u něj spustíte strest. Psi nechápou, proč se na ně zlobíme. Jakmile svému psovi někdy příště znovu pohrozíte, bude ihned vědět, že jste na něj naštvaní. Jenomže psi nevědí, jak takovou situaci napravit a tím pádem v nich vzbuzujeme úzkost.

Pozor na nudu 

I pes se umí nudit stejně jako člověk. A pokud k tomu dojde, může se stát, že svou nevybitou energii přesměruje na nábytek nebo jakoukoliv jinou věc, kterou zničí. Psi však neznají hodnotu věcí, a tak často dochází k nespravedlivému trestu a s tím spojenému stresu. Přitom stačí málo. Dát psovi dostatek podnětů, aby se dokázal zabavit. Kupte mu trvanlivé hračky plněné oblíbenými granulemi nebo nějakým pamlskem, aby se dokázal zabavit. Myslete také na dobu, kdy jste v práci a váš pes je sám doma. Jak jej zabavit, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?