Na procházku nejen se psem. Vezměte ven kočku, morče, králíka či fretku

 Mazlíčci 
31. března 2021 15:48 / Šárka Sokolská
  0
📷
4 fotografie v galerii
Na postroj se dá naučit i kočka, chce to jen čas Pixabay
Chováte doma králíka, morče nebo fretku? Dopřejte i jim procházku po venku. Stačí mít jenom správné vybavení.

Spousta rodičů pořizuje svým dětem nějakého chlupáče na mazlení. A protože na psa ne každá rodina má čas, nejčastějším přírůstkem do domácnosti je králík, kočka, morče nebo fretka. Ale i těmto chlupačům můžete dopřát stejnou procházku jako psovi. 

Mezi čtyřmi stěnami 

Myslíte si, že váš králiček nebo morče je spokojené s malým výběhem, který mu poskytuje klec nebo krabice? Ani vy byste nebyli spokojeni, kdyby vás zavřeli do miniaturní místnosti bez možnosti jít ven. Věřte, že čerstvá tráva nebo křupavé listy nenahradí ani desítky skvělých prolézaček a kolotočů, kterými bývají kotce vybaveny. 

Správný postroj 

Je jedno, jakého chlupáče doma chováte. Ven na procházku můžete chodit prakticky s kterýmkoliv chlupáčem. Jediné, co k tomu budete potřebovat, jsou vhodné kšíry. Z nich se vám mrňous jen tak nevysmekne. Navíc o něm budete mít přehled i ve vysoké trávě. Obojky vhodné nejsou, protože to může být pro zvíře velmi nepohodlné, ale také nebezpečné. Když mu obojek silně zatlačí na hrtan, riskujete poškození páteře a míchy.

Venčení koček

Vyrazit ven na procházku si můžete také s kočkou. Počítejte však s tím, že jim bude poněkud déle trvat, než si zvyknou na postroj. Jsou to přeci jenom svéhlavá zvířata, která mají ráda volnost. Buďte proto trpěliví. Pokud nevíte, jak zvládnout komunikaci s kočkou, rady jsme psali zde.

Na nákup se zvířetem

Rozhodnete-li se vašemu chlupáči pořídit kšíry, raději si jej vezměte s sebou do obchodu. Díky tomu budete mít možnost mu nový postroj vyzkoušet a zjistit tak, který bude zvířeti nejlépe pasovat. Správná velikost postroje je velmi důležitá. Příliš malý by jej totiž mohl omezovat a způsobit odřeniny, naopak z velkého by se vám snadno mohlo vysmeknout a utéct vám. A to přeci nechcete. 

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Objevte nejnovější kolekci minišatů Reserved. Letní inspirace, které uchvátí!

Styl

Jak vybrat oblečení na prvním rande? Díky červené barvě z vás muž nespustí oči

Dům a zahrada

Proč nejsou kočky tak věrné jako psi? Psi potřebují lásku, kočky jistoty