Psí plemena, která poměrně dobře snáší teplé počasí

 Mazlíčci 
19. června 2021 06:40 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Některá psí plemena nepřestanou být aktivní ani v letě  Depositphotos
Horké letní počasí neunavuje pouze lidi, ale i psy. Některá plemena během něj vyloženě trpí, nemají potřebu jíst, hrát si, běhat nebo chodit. Všichni pejsci podobně jako lidé v létě hledají možnost, jak se ochladit, ale některé rasy snáší vyšší teploty lépe než jiné. O jaké se jedná?

Psi jsou velmi přizpůsobiví společníci, ale klima může výrazně ovlivnit jejich denní režim. Nejlépe letní počasí zvládají plemena, která mají stavbu těla přizpůsobenou vyšším teplotám. Pokud chcete se svým mazlíčkem v létě cestovat někam mimo domov, nejprve se ujistěte, zda máte pejska, který to se zvýšenou péčí zvládne.

Čivava

Čivava je velmi adaptabilní plemeno. Nepostihuje ji příliš nemocí a má předpoklady k tomu, aby prožila delší život než většina jiných ras. Zároveň dobře odolává letním vedrům. Čivavy mají malou stavbu těla a tenkou srst, která jim neposkytuje ochranu proti chladu. Cítí se lépe v létě než v zimě, což však neznamená, že nepotřebuje dostatečné množství vody a prostor pro odpočinek. Čivava pochází z Mexika, takže letní teploty jí nejsou cizí.

Jorkšírský teriér

Jorkšíři mají sice delší srst, ale není příliš hustá, takže je dobře neizoluje před chladem. Léto jim nedělá příliš velký problém. Čím menší stavbu těla jorkšír má, tím lépe snáší vyšší teploty. Patrně bude v létě trochu unavenější a línější, což však není nic neobvyklého. Jorkšíra v létě na výlet vzít můžete, pokud není již v pokročilejším věku. Cesta mu patrně velký problém dělat nebude, ale nenechávejte ho ve vyhřátém autě, protože k přehřátí organismu může dojít u všech psů.

Německá doga

Velká plemena obecně nesnáší dobře letní počasí, ale německá doga je na tom trochu lépe. Dokáže šetřit energii, v létě s ní zbytečně neplýtvá. V případě, že není venku nesnesitelné vedro, dokáže si teplo i užít. Pokud má však vaše doga tmavší srst, zahřeje se v létě mnohem rychleji. Zajistěte jí stinné místo k pobytu a dostatek vody. Přečtěte si také, zda se svými psy chodíte na dostatečně dlouhé a časté procházky.

Německý ohař krátkosrstý

Německý ohař je aktivní lovec. Stoupající teploty ho sice v některých aktivitách mohou zpomalit, ale nikoliv zastavit. Ohař má krátkou srst bez podsady a velmi rád plave, což ho ochladí. Dejte však pozor, aby to se svojí přílišnou pohybovou aktivitou v letním horku nepřehnal. Vyšší teploty poměrně dobře snáší i chrt, australský honácký pes nebo erdelteriér.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47