Jak se postarat o psa, když s vámi nemůže jet na dovolenou

 Mazlíčci 
30. června 2021 07:48 / Veronika Prášilová
  0
📷
4 fotografie v galerii
Když musí váš parťák zůstat doma, není to pro nikoho příjemné Depositphotos
Věříme, že když to jde, nedáte bez vašeho čtyřnohého parťáka ani ránu. Někdy ale zkrátka není možné, aby jel s vámi. V takovém případě je nutné si řádně rozmyslet a zvolit pro něj tu nejlepší variantu dočasného ubytování.

Je to vždy těžké rozhodování, když se máte na nějakou dobu se svým mazlíčkem rozloučit, ale někdy zkrátka není zbytí.

Rodina a známí

Asi nejlepší variantou by bylo, kdyby váš pes mohl zůstat v domácím prostředí a chodil ho obstarávat někdo z vašich blízkých nebo třeba sousedé. Ne vždy je to však možné. Ovšem i v takovém případě se nabízí náhradní řešení. V řadě větších měst či obcí lze nalézt komerční hlídání zvířat, kde vám poskytnou právě tyto služby podle vašich přesných požadavků. Tato varianta je však vhodná pouze v případě, že je váš pes zvyklý bývat doma sám, a také, jste-li ochotní si k sobě domů pustit někoho cizího. Ale i to může být výhoda, protože dle dohody by se vám mohl například postarat o zalévání květin či zahrady.

Druhý domov

Podobnou možností je hlídání psa doma, ale tentokrát u některého ze zaměstnanců provozovatele těchto služeb. V takovém případě se nejčastěji jedná o rodinné domy se zahradou. Tady je ovšem nutné zvážit, zda váš pes snese cizí lidi, ale také případné další parťáky, kteří tam mohou být také na dovolené. Často se dá za příplatek domluvit, že by tam váš mazlíček byl sám, respektive, že by tam nebyli další psi. Čtěte také: Vědci popsali, jak snadno lze provést kybernetický útok na auto.

Hotely pro psy

Asi nejčastější variantou, která je také nejvíce žádaná a prověřená, je pak ubytování vašich parťáků v takzvaných psích hotelech. V těchto zařízeních pejsci pobývají ve venkovních či vnitřních kotcích podle toho, jestli jsou zvyklí žít v bytě či na dvorku a podle požadavku jsou dvakrát až třikrát denně venčeni. Pokud navíc nemají problém s dalšími psy, absolvují obvykle procházku ve větší tlupě, takže mají možnost navázat přátelské vztahy s dalšími obyvateli hotelu.

Ať už váš parťák stráví dovolenou bez vás jakýmkoliv způsobem, vítání po vašem návratu bude rozhodně velkolepé. A umocněné tím, že mu z dálek jistě přivezete nějaký jemu voňavý suvenýr.

Zdroj: care.com, spotpetins.com

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008