Nejroztomilejší psí plemena, se kterými se nebudete chtít přestat mazlit

 Mazlíčci 
28. července 2021 08:27 / Eva Vogelová
  0
📷
6 fotografií v galerii
Labradoři jsou roztomilí, i když vyrostou  Depositphotos
Pes za každých okolností stojí za svým pánem. Dokáží jej rozveselit, když má špatnou náladou a nikdy se k němu neotočí zády. Není divu, že si tolik lidí čtyřnohé kamarády pořizuje. Mnozí z nich jsou navíc natolik roztomilí, že je těžké se od nich odtrhnout. Jaká psí plemena si zamilujete na první pohled?

O žádném pejskovi se nedá říct, že je ošklivý. Každý dokáže něčím zaujmout. Jde o subjektivní dojem podle toho, co člověk u psů preferuje. Někdo má rád malá plemena, jiný zase velká. Někomu se líbí pejsci s dlouhýma ušima, kratším nosem nebo dlouhou srstí.

Často si lidé také vybírají chlupáče podle toho, jak rychle jsou schopní se naučit různé povely. Velkou roli při výběru také hraje povaha. I když má každý člověk jiné preference, přesto lze vybrat plemena, která podle mnoha lidí vypadají velmi roztomile, a jen málokomu by v jejich přítomnosti nebylo příjemně.

Bígl

Bígl vypadá velmi roztomile, protože i v dospělosti si zachovává svoji štěněcí vizáž. Má dlouhé klimbající uši a velké hnědé oči, které z něj ve spojení s přátelskou a milou povahou dělají velmi roztomilého chlupáče. Stačí, když se na něj jednou podíváte a hned si jej budete chtít pohladit. Navíc je vždy připravený se zapojit do hry a zbožňuje procházky.

Labradorský retrívr

Většina psů ze své štěněcí roztomilosti vyroste, což u labradorů neplatí. Jejich vzhled se sice v dospělosti změní, ale stále vypadají velmi mile. Málokdo by si jej nechtěl pohladit. Má širokou lebku, mohutný hrudník a hebkou srst. Můžete se setkat s hnědými, černými i krémově žlutými labradory.

Když se na vás podívají, máte pocit, že vám rozumí, jejich pohled totiž mnohdy mluví za vše. Labradoři jsou navíc velmi chytří. Poměrně snadno se naučí i komplikovanější povely. Na novou rodinu si zvyknou rychle a většinou se na ní stávají citově závislí. Roztomilý je i zlatý retrívr, který se labradorskému v mnohém podobá.

Francouzský buldoček

Francouzský buldoček bývá častou volbou pro lidi, kteří žijí ve městech. Díky svému malému vzrůstu se hodí do bytu. Působí velmi roztomile, protože mají krátký čumák a velké netopýří uši. Velmi dobře vychází s dětmi i dalšími psy. Mají rádi procházky, ale větší sportovní výkony po nich nechtějte. Lidem, kterým se francouzský buldoček moc líbí, bude připadat roztomilý i anglický buldok či mops.

Samojed

Samojed vypadá jako plyšový medvídek. Málokdo se netouží zabořit do jeho husté a načechrané srsti. Samojedi bývají většinou celí bílí. Ve sněhu byste měli patrně problém je najít. Jde o přátelské a milé plemeno, se kterým v zimě rozhodně nezmrznete.  

Podobně rozkošný vám může připadat i pomeranian, který má také dlouhou srst. Velmi roztomile vypadá i jorkširský teriér, bernský salašnický pes, australský ovčák nebo kokršpaněl. Dále čtěte: V létě svému chlupáči věnujte větší péči, jinak mu hrozí zdravotní potíže

Zdroj: goodhousekeeping.com, petfinder.com, thesprucepets.com.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve