Pokud váš pes miluje banány, klidně mu je dopřejte. Jsou zdravé i pro něj, jen dejte pozor na tato omezení

 Mazlíčci 
01. července 2021 17:13 / Mirka Malá
  0
📷
4 fotografie v galerii
Banány jsou pro pejsky velmi zdravé Depositphotos
Někteří psi mají rádi různou zeleninu i ovoce. Pokud ten váš miluje banány a vy nevíte, zda mu toto exotické ovoce můžete dopřát, tak vězte, že ano. Jen existují jistá omezení, na která musíte dávat pozor.

Banány obsahují hodně vlákniny, vitaminů a minerálů, které jsou dokonce velmi prospěšné pro tělo vašeho psa a pro jeho zdraví.

Výhody konzumace banánů pro psy

Banány obsahují mimo jiné draslík, který je skvělý pro zdraví srdce a kontrolu krevního tlaku. Vitamin B6 zase pomáhá tělu produkovat červené krvinky, metabolizovat sacharidy a tuky a udržovat zdravý nervový systém. Vitamin C má mnoho výhod i pro pejsky a tou hlavní je to, že pomáhá tělu vstřebávat železo a chrání před poškozením tkání a buněk. Vitamin C je také skvělý pro zdraví kůže, kostí a mozku. Pak je tu také mangan, který pomáhá produkovat kolagen, který zase chrání pokožku a kosti. No a v neposlední řadě vláknina, která je v banánech jak ve své rozpustné, tak i v nerozpustné formě. Rozpustná vláknina pomáhá udržovat hladinu cukru v krvi a snižovat hladinu cholesterolu, zatímco nerozpustná vláknina pomáhá změkčovat a regulovat pohyby střev, takže obě jsou pro vašeho psa super prospěšné.

Na co si dát při krmení banánem pozor

Váš pes by neměl jíst slupku. Banánové slupky sice nejsou pro vaše mazlíčky toxické, ale při konzumaci mohou způsobit zdravotní rizika, protože jsou velmi těžko stravitelné a mohly by zablokovat systém vašeho psa.

Banány nedávejte štěňatům. Štěňata by měla jíst banány pouze se souhlasem veterináře, protože banány jsou ovoce s velmi vysokým obsahem sacharidů. A protože štěňata mají zvláštní výživnou stravu pro udržení růstu, banány by je mohly zasytit a pak by nemusela chtít svoji potřebnou stravu. A právě sacharidy, tedy hlavně cukr, je důvod, proč by váš pes měl dostat banán jen jako pamlsek, nikoliv jako plnohodnotné jídlo.

Pokud ale svému pejskovi chcete dopřát nějakou tu malou banánovou pochoutku, máte spoustu možností, jak mu banán servírovat. Můžete ho jen tak nakrájet na malé plátky, můžete banán rozmačkat, nebo můžete svému miláčkovi upéct nějakou tu psí banánovou sušenku. Takové sušenky upečete snadno z mouky, ovsa, vajec a samozřejmě banánu. Dále čtěte: Některé lidské jídlo psi rozhodně mohou. Prozradíme, co jim můžete v klidu dopřát.

Zdroj info: Modern Dog.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?