Vyrobte si domácí tekuté mýdlo! Stačí pár přísad

 Ostatní 
19. listopadu 2017 15:23 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Hlavním důvodem domácí výroby je cena  Internet
Kostkové mýdlo není to pravé ořechové, ale tekuté mýdlo v koupelně mizí velkou rychlostí? Nemusíte ho kupovat v obchodě, ale jednoduše ho vyrobit. Stačí několik přísad za pár korun a domácí tekuté mýdlo je na světě.

Hlavním důvodem výroby je cena. Domácí tekuté mýdlo vás bezesporu vyjde levněji. Čím větší množství surovin použijete, tím bude mýdlo dražší. Pokud máte doma nevyužité zásoby kostkového mýdla, nyní se budou hodit. Poslouží totiž jako hlavní přísada.

Vyvarujte se mýdla s lístky levandule nebo například s kousky skořice. Výsledkem by mohla být zanesená pumpička a tekuté mýdlo by se nemohlo dostat ven. Další nepostradatelnou ingrediencí je voda. Nezbytné bude také struhadlo.

Kostku mýdla můžete zvolit podle vaší oblíbené barvy. Vůni lze dodat pomocí několika kapek esenciálního oleje. Na struhadle vykouzlete z mýdla jemné hoblinky. Nyní je potřeba převařit zhruba litr vody, odstavit a pomalu vmíchávat nastrouhané kousky mýdla. Mícháme tak dlouho, dokud se hoblinky zcela nerozpustí. Postupem času bude směs chladnout a houstnout. Pokud se vám zdá, že není dost hustá, přidejte ještě mýdlo.

Pokud chcete proces urychlit, stačí dát hrnec se směsí na chladné místo. Mýdlo by mělo zhruba po hodině získat správnou konzistenci. Pokud směs nemáte na chladném místě, počítejte raději o hodinu víc. Až mýdlo vychladne, je dobré jej ještě rozmixovat, aby získalo ideální konzistenci. Nyní stačí domácí tekuté mýdlo přelít do nádoby s pumpičkou a je hotovo. O výrobě domácího kostkového mýdla jsme psali zde.

Přísady na výrobu domácího mýdla jsou téměř zanedbatelné. V porovnání s kupovaným mýdlem je rozdíl v desítkách korun. Výroba vyjde do patnácti korun na litr.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod