Deskové hry, se kterými se nudit nebudete

 Ostatní 
10. prosince 2017 14:50 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Deskové hry jsou zábavou pro celou rodinu Shutterstock
Přemýšlíte, jak si zpestřit sváteční dny na konci roku? Nechcete s rodinou či s přáteli sedět u televize a na procházku ven se vám v chumelenici či mrazu nechce? Pak je na čase sáhnout po deskové hře, která zabaví opravdu celou rodinu nebo na Silvestra partu kamarádů.

Jakou vybrat, aby bavila děti i dospělé? Výběr deskových her je někdy opravdu umění. Mnozí nadšenci hledají deskové hry, které lze hrát celé hodiny, jiní je hledají jen jako chvilkové rozptýlení. V obou případech je z čeho vybírat.

Dětské hry

Hlavním kritériem, na který musíte brát ohled při výběru dětské deskové hry, je věk vaší ratolesti. Nezapomínejte ani na to, že hru si s vaším dítětem budete užívat také, takže by měla bavit i vás. Čím je dítě mladší, tím jednodušší hry je potřeba vybírat. Ideální možností je řídit se i vlastními zkušenostmi a vzpomenout si, jaké hry byly populární, když jsme my sami byli ve věku dětí. Jsou totiž hry, které nestárnou, třeba legendární Člověče, nezlob se. Vhodné je také sledovat recenze a doporučení ostatních rodičů.

Inteligentní hry

Principem těchto her je rozvoj mysli, ať už postřehu nebo znalostí. Jejich výhodou je, že jsou určené pro všechny věkové kategorie, snad jen s výjimkou nejmenších dětí. Oblíbená je například známá hra Activity, ale na trhu je jich mnohem více. Často jsou omezeny v tom, že po určitém počtu her se stávají její úkoly a otázky známé, ale to je další z důvodů, proč investovat do dalších her. Nákup takové hry je ideální investicí, jelikož se na ni nikdy nebude dlouho prášit.

Společenské deskové hry

Jsou zárukou báječně stráveného společného rodinného času. U těchto her je důležité sledovat tematiku a také dobu hraní. Ne každý má totiž čas a náladu na celovečerní hry. Někteří je naopak uvítají, například tehdy, když jim přijede nečekaná návštěva a hledají ideální možnost, jak ji zabavit.

Erotické hry

Patří k oblíbené náplni večírků zejména mladých lidí. Obvykle se jedná jen o hry s lehce sexuální tematikou, která je velmi zábavná a všichni se jí rádi účastní. Nejedná se již o žádnou formu zvrhlosti, erotické deskové hry jsou běžně dostupné, a to nejen ve specializovaných obchodech. Svlékací poker nebo flaška jsou oproti nim jen slabým a nevkusným odvarem. Obvykle jsou založeny na jednoduchých úkolech, ale i na vtipných historkách nebo jen na lechtivé zábavě.

Alkoholové hry

Alkoholové Člověče nezlob se, alkoholové šachy nebo dáma či alkoholový poker. Alkoholové hry jsou příjemné ve všech podobách a jejich výrobci si dají velmi záležet na tom, aby bavily každého. Jedná se spíše o raritu, ale v kruhu přátel dokáží skvěle pobavit. Vhodné jsou především pro významné dny, jako jsou narozeniny, výročí, jubilea, oslavy maturity nebo právě konce roku. Myslete ale na to, že se nejedná o zábavu na celý večer, ale jen o krátké rozptýlení.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve