Jednoduché stojánky na mobil z věcí, které má každý doma

 Ostatní 
03. ledna 2018 16:48 / Bronislava Silná
  5
📷
4 fotografie v galerii
Často potřebujeme mobil umístit do nějakého stojánku Shutterstock
Často se ocitáme v situaci, že bychom rádi umístili mobil do nějakého stojánku, ale zrovna není žádný po ruce. Není ale žádný problém si šikovný stojánek vyrobit. Máme několik skvělých tipů.

Co se dá všechno použít

Použít se dá mnoho různých předmětů. Vždycky je ale třeba zapojit ještě vlastní fantazii a trochu si pohrát.

Z doporučených předmětů musíme zmínit především různé kancelářské svorky, krytka slotu počítače, ale i třeba obyčejný karton. Využijete i kelímek od kávy nebo PET lahev. Případně se dají předměty různě kombinovat. Fantazii se vůbec meze nekladou. Jak šikovně spotřebujeme papír, který bychom museli odvážet do sběrného kontejneru, se dočtete v našem článku zde.

Stojánek z kartonu

Vystřihněte z vhodné krabice kousek kartonu. Stačí asi o rozměrech 12 x 8 centimetrů. Udělejte jeden ohyb vpředu. Stačí malý kousek, aby mobil nesklouzl z kartonu. Zezadu ohněte karton dvakrát. Záda mobilu tak budou mít pod sebou opěrný trojúhelník, který budou vlastní vahou telefonu přidržovat ve správné pozici.

Stojánek ze záslepky PC slotu

Ohyb, který na záslepce už je, využijte jako opěrný bod pro spodní hranu mobilu. Zbytek plechové záslepky ohněte do vhodného úhlu, který bude vyhovovat vašim potřebám. Pokud chcete mít stojánek dokonalejší, můžete pomocí kleštiček ještě ohnout hrany na obou stranách tak, aby v kontaktu s tělem telefonu byl vždy jen ohnutý plech. Zajistíte tím větší bezpečí vašeho přístroje před poškrábáním.

Stojánek ze svorky na papírové dokumenty

Buď se využijí dvě svorky zaklesnuté do sebe. Jedna tvoří zadní oporu a druhá tvoří oporu zad mobilu. Pokud máte po ruce jen jednu svorku, není problém vložit do ní malý kousek kartonu, který zpředu ohnete a tím vytvoříte zarážku, aby váš telefon na pozici správně držel.

Stojánek z papírového kelímku od kávy či PET lahve

Z kelímku nebo malé PET lahve odstřihněte vrch. Jednu polovinu nechte v té výšce, kde předpokládáte zadní opěrný bod pro přístroj. Vpředu nechte mírně vystouplý výčnělek, který bude držet telefon na pozici. Jde o velmi jednoduchý, ale současně velmi stabilní stojánek. Na podobném principu můžete postavit i stojánek z jiných předmětů. U rozměrnějších telefonů či tabletů se dá použít třeba plastová krabička od DVD spindlu či velká PET lahev.

Stojánek z ruličky od WC papíru

Předchozí postup můžete aplikovat i na ruličku od WC papíru. Výsledek vás každopádně překvapí. Svůj výtvor můžete nabarvit, případně vymyslet různá zdokonalení. Například u tohoto typu stojánku můžete do ohybu zadní části materiálu navléknout kousek provázku, který zajistíte zvenčí uzlíky. Opěrná záda se vám časem nerozjedou do stran.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47