Nechcete, aby byl kapr cítit rybinou? Použijte některý z těchto triků
Jsou lidé, kteří na kapra nedají dopustit a tvrdí, že odér rybiny nebo bahna je absolutní nesmysl. Jenže citivější konzumenti této sladkovodní ryby mají poněkud odlišný názor.
Ať je to pravda nebo mýtus, triky, které dokáží zápach i různé pachutě spolehlivě zlikvidovat, kapru nijak neuškodí. Ke kapru samozřejmě patří i bramborový salát. Hledáte způsob, jak tuto pochoutku nahradit něčím zdravějším? Inspirujte se v našem článku zde.
Mléčná lázeň
Hlavní ingrediencí pro odstranění nelibé vůně z kapřího masa je obyčejné mléko. Postupů, jak na to, existuje hned několik.
Někdo používá pouze čisté mléko, do kterého nakrájeného kapra ponoří a nechá v této lázni alespoň jeden den. Nejlépe v lednici.
Někdo ale mléčnou lázeň ještě vyšperkuje, a to tak, žo do tekutiny nakape pár kapek citronové šťávy a přidá špetku soli. Pak stačí kapra do mléka ponořit a nechat v ledničce asi 60 minut.
Fígle, po kterých bude kapr vonět
I když mléčná lázeň patří mezi nejznámější metody, jak zbavit kapra zápachu, existují i další způsoby.
Úajně například perfektně funguje, když naporcovaného kapra naložíte na pár hodin do bílého vína.
Zajímavou vůni dodá prý kaprovi i pivní lázeň. Opět stačí nechat kapra máčet v pivu pár hodin před samotnou tepelnou úpravou.
Někdo se zase nechce zdržovat žádnou lázní a nedá dopustit na obyčejný citron. Pomůže prý to, když před obalením kapra pokapete citronem.
Další z triků sází na to, že stačí kapra důkladně osušit, nasolit a nechat asi půl hodiny odpočinout. Teprve pak se pusťte do trojobalu.
Někteří lidé zase tvrdí, že kouzlo voňavého kapra spočívá v jeho tepelné úpravě. Stačí údajně kapra smažit pomalu a pozvolna a po zápachu nebude ani stopy.