Zůstaňte fit i o vánočních svátcích. Pomůcky kupovat nemusíte, postačí, co máte doma

 Ostatní 
23. prosince 2017 07:30 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Připravte si cviky na svátky s předstihem Pixabay
Vánoční cukroví už čeká na zakousnutí a stoly se již tradičně budou prohýbat pod náporem všech druhů jídla, takovému pokušení se nedá o svátcích odolat. Už nyní ale máte obavu, co to udělá s vaší váhou? Cvičte doma v průběhů svátku a kila naopak půjdou dolů.

Cvičení doma oceníte, když bude venku mrazivá zima a namrzlá silnice, protože nemusíte ani vytáhnout paty z domu a můžete pracovat na své postavě. Navíc nemusíte kupovat žádný speciální cvičící stroj nebo pomůcky, pohodlně si vystačíte s tím, co máte doma.

Cvičení s nábytkem

Mezi nejčastěji využívaný nábytek patří židle. Pořádně dáte zabrat stehnům a hýždím, když si připravíte židli zhruba do výšky kolen. Jednou nohou stůjte na zemi a druhou položte na židli a vystoupněte na ni. Druhá noha bude ve vzduchu, protože se nesmí dotýkat židle. Tento cvik opakujte ve třech intervalech po deseti opakováních a nezapomeňte střídat nohy. Pohyb by měl být plynulý, ne příliš rychlý. Myslete na to, že je potřeba držet záda narovnaná.

Žádné kilo navíc, naopak posílení tricepsů můžete zpozorovat, když se zaměříte při cvičení na svaly na rukou. Opět jako cvičební pomůcka postačí nábytek v podobě postele, nižší skříňky nebo konferenčního stolku. Stoupněte si zády k židli, opřete se o sedák rukama, nohy posuňte asi metr a půl od židle a pokrčte lokty. Po chvíli ucítíte jemné pálení zadních stran vašich rukou. 

Nezapomeňte na břicho

Poslední cvik s nábytkem se bude týkat nejproblémovější partie, kterou je břicho. Nepřiberte o vánočních hodech ani kilo, ale naopak zapracujte na břišních svalech. Posaďte se na kraj pohovky, chodidla opřete na šířku vašich boků o zem, ruce překřižte na hrudníku a s výdechem se zaklánějte. Pokud začnete cítit břišní svaly, už se dál nezaklánějte. Při cviku vás nesmí bolet bedra, pokud ano, zakláníte se moc dozadu. S nádechem se vraťte zpátky do sedu. Pohyb zopakujte 20x ve 4 sériích. Hubnout můžete i při hraní her na počítači.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod