Připomeňte si letní dny. Připravte doma maso na grilu

 Ostatní 
27. ledna 2018 12:50 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Přístroj pořídíte za několik tisíc korun Shutterstock
Léto je stále v nedohlednu a vy už se nemůžete dočkat grilovaného masa? S domácím elektrickým grilem si na něm můžete pochutnávat celou zimu.

Vybírat můžete mezi kontaktním a klasickým elektrickým přístrojem. První jmenovaný opéká pokrm z obou stran najednou. Kdo je však zvyklý na tradiční grilování, nejspíše zvolí klasický typ, který má pouze jednu plochu. Ať už si vyberete jakýkoliv typ, oba jsou lehce přenosné, tudíž můžete udělat večeři i u přátel doma. Vyrobte si doma gril ze staré pračky.

Pokud nechcete u přípravy strávit celou věčnost, vybírejte přístroj s větší grilovací plochou. Typický je obdélníkový tvar, na kterém lze najednou dělat několik porcí masa. Kromě velikosti grilovací plochy je důležitý také materiál. Nejčastěji se setkáte s litinovou žebrovanou plochou nebo lávovým kamenem. Důležité je, aby byla vrstva kvalitní, což zamezí poškrábání povrchu a usnadní čištění. U většiny grilů se můžete setkat s vyjímatelnou deskou, kterou lze umýt i v myčce.

Termostat je nepostradatelnou funkcí elektrického grilu. Možnost regulace teploty vyžaduje každý druh pokrmu. Například maso se bude dělat při jiné teplotě než zelenina nebo ryba. Gril můžete využít i pro rozmrazování. Náročnější uživatelé jistě ocení možnost regulovat teplotu na každé desce zvlášť. Desky nebudou přiklopené k sobě, ale naopak budou obě v ležaté poloze. Na jedné straně můžete dělat při nějaké teplotě například zeleninu a na druhou desku dáte rybu.

U některých typů se dočkáte důmyslného provedení v podobě displeje, který mění barvu v průběhu pečení masa. Gril si dokonce sám změří tloušťku masa a množství ingrediencí a tomu pak přizpůsobí čas a za jaké teploty bude jídlo připraveno.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod