Potřebujete rychle zchladit pivo? Pomocí těchto tří ingrediencí to zvládnete za pár minut

 Ostatní 
15. července 2019 10:17 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pivo musí být dobře vychlazené Shutterstock
Možná vás zaskočila nečekaná návštěva a vy ji chcete pohostit pivem, jenže chmelový mok nemáte řádně vychlazený. Nebojte, nemusíte čekat desítky minut, než získá v lednici teplé pivo tu správnou teplotu. Zvládnete to za dvě minuty. Stačí vám k tomu tři ingredience.

Na teplém pivu si nikdo rád nepochutná. Je tak dobré mít v zásobě pár tipů, jak nápoj ochladit rychle a jednoduše. Chytrých návodů, jak pivo zchladit doslova rychlostí blesku, existuje hned několik. Stačí si vybrat.

Led, voda a sůl

Asi vůbec nejrychlejší metoda chlazení vyžaduje tři ingredience - vodu, led a sůl. Do mísy nalijte trochu vody a doplňte kostkami ledu tak, aby směs zaplnila asi polovinu mísy. Pak přidejte šest polévkových lžic soli. Právě sůl celý proces chlazení výrazně urychlí. Potom už stačí jen do ledové lázně strčit plechovky či sklenice piva a po minutě jimi pootočit, aby chlad pronikl opravdu všude. Za dvě minuty bude pivo vychlazené tak akorát.

Ubrousek a mrazák

Když chcete mít rychle vychlazené pivko, pravděpodobně vás napadne dát ho místo do ledničky rovnou do mrazáku. I v tomto případě si ale musíte nějakou dobu počkat. Existuje však vylepšovák, který proces chlazení urychlí. Vezměte papírové ubrousky nebo kapesníky a navlhčete je vodou. Pivo ve skleněné láhvi jimi ze všech stran obalte a teprve potom ho vložte do mrazáku. Budete ho mít vychlazené až o deset minut rychleji než bez ubrousku. Dejte si ale pozor, ať ho v mrazáku. nezapomenete. Pokud totiž pivo z mrazáku včas nevytáhnete, může vám láhev prasknout.

Stlačený vzduch

Láhve stlačeného vzduchu se používají třeba na čištění klávesnice. Není složité je sehnat a možná i vy máte jednu doma. Někdo přišel na to, že pokud ji otočíte při používání vzhůru nohama, vzduch vychází extra chladný. Láhev během několika sekund zamrazí a pivo z ní je skvěle vychlazené. Doporučuje se ho však před konzumací nalít do skleničky, pití z láhve je v tomto případě nebezpečné.

Suchý led

Pokud máte přístup k suchému ledu, máte vyhráno. Suchý led je chemický oxid uhličitý v pevném skupenství a využívá se například při barmanských vystoupeních nebo ve vinařství. Je hygienicky nezávadný, ale má velmi nízkou teplotu, proto buďte při manipulaci s ním opatrní. Láhve do něj jednoduše naložíte spolu se studenou vodou a po chvilce vytáhnete. Suchý led obvykle koupíte u specializovaných průmyslových výrobců. Na internetu existují i návody na domácí výrobu suchého ledu, při kterých je třeba použít starý hasicí přístroj. Jde ale o poměrně nebezpečný pokus a nevyplatí se své zdraví kvůli tomu ohrožovat. O tom, jak lze nápoje vychladit i bez ledničky a ledu, jsme psali zde.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Felix Slováček je až neuvěřitelně vitální: S partou přátel navštívil lyžařské středisko v Cavalese....

Styl

Trendem letošního roku je japonský střih Hime cut. Tento jemný, elegantní a zároveň extravagantní účes...

Tech

Archeologický objev pod hradem Loket: Pozůstatky z 11. století odhalují dávnou historii