Dekorace z koření a sušeného ovoce dodají svátkům punc lidovosti

 Ostatní 
22. prosince 2019 09:39 / Veronika Prášilová
  0
📷
8 fotografií v galerii
Dekorace ze sušeného ovoce a koření jsou velmi efektní Depositphotos
V obchodech se dají koupit krásné vánoční ozdoby a dekorace. Což o to. Ale mnohem více vás za srdce vezmou takové, které si uděláte sami. Stačit vám k tomu bude pár kousků ovoce a koření. Dalším neoddiskutovatelným benefitem takové vánoční výzdoby je to, že vám nádherně provoní domácnost.

Nic vaši domácnost neprovoní a neozdobí tak, jako voňavá jablíčka nebo pomeranče, k nimž přidáte například aromatický hřebíček, skořici či badyán.

Co vše lze využít

Dnešní tip je o vánočních dekoracích vyrobených především ze sušeného ovoce. V době elektrických sušiček a horkovzdušných trub nebude problém během chvíle připravit, jak se říká, od každého trochu. Tedy plátky jablíček a hrušek, pomerančů a grepu, citronů a limetky, banánů či kiwi. A když ještě k těmto plodům dokoupíte balíček datlí a fíků, sušených švestek, meruněk, brusinek a dalších barevných kousků, výsledek bude dokonalý.

Koření je nejlepší zdobení

Stejně jako se sladké koření hodí do ovocných jídel, tak je líbivé také v dekoracích. Hřebíček, svitky skořice, hvězdičky badyánu, ale třeba i neloupané arašídy dodají vašim výtvorům sváteční ráz a navíc je krásně rozvoní. A po čem sáhnete dál, nebo pro co si skočíte do přírody, už je na vás. Hodit se vám budou šípky, šišky, větvičky jehličnanů, cesmína a jiné keříky s barevnými bobulkami.

Co si můžete vyrobit

Ve fotogalerii pod článkem jsme pro vás připravili několik tipů na vánoční dekorace, ve kterých hraje prim sušené ovoce a koření. Od vánočních věnců přes řetězy či ozdoby na stromeček až po zajímavé dekorace na stůl nebo svícny ze sušených slupek citrusů. Skvělé na tom je, že při tvoření dekorací si vystačíte s provázkem, jehlou a nití, maximálně si občas pohrajete s tavnou pistolí. Čtěte také: Znáte vkus svých blízkých? Připravte jim dárkový koš na míru.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve