Červená řepa na několik způsobů

 Ostatní 
09. března 2016 08:19 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Červená řepa patří, navzdory své nevalné oblibě v našich končinách, mezi jeden z nejzdravějších a nejuniverzálnějších druhů zeleniny. Wikimedia
Červenou řepu můžete použít při vaření nejrůznějších pokrmů. Vždy vám zaručí, že pokrm bude mít dostatek minerálů, vitamínů a dalších prospěšných látek. Díky červené řepě bude pohlazeno nejen vaše zdraví, ale i vaše chuťové buňky.

Rizoto s červenou řepou
Na rozpáleném oleji osmahnete nadrobno nakrájenou cibuli se zázvorem, přidáte syrovou řepu a dusíte ji do měkka. Ochutíte ji solí, pepřem a vodu. Na druhé pánvi osmažíte kuřecí kousky, které okořeníte podle chuti. K řepě přidáte uvařenou rýži a kuřecí maso. Vše zalijete vínem, dochutíte a chvíli vaříte. Na závěr můžete posypat parmezánem.

Kuřecí maso s omáčkou
Červenou řepu omyjete a neoloupanou uvaříte doměkka. Po vychladnutí ji oloupete a rozmixujete nebo nadrobno nastrouháte. Mezitím na rozpáleném oleji osmažíte nakrájenou cibuli, ke které pak přidáte nakrájené kuřecí maso. Maso lehce osolíte a opepříte. Až se maso zatáhne, přilijete k němu trošku vody. Dále přidáte trošku fenyklu, řepu, lžíci cukru a octu. Chvíli dusíte. Dle potřeby přilijete další vodu. Až bude řepa prohřátá, přidáte k ní trošku smetany, promícháte a přivedete k varu a dochutíte. Kuřecí s omáčkou z červené řepy podáváte s rýži či těstovinami.

Salát z červené řepy
Oloupete červenou řepu, mrkev a jablko. Vše jemně nastrouháte, přidáte k tomu šťávu z citrónu, olivový olej a trošku nastrouhaného křenu. Vše pořádně promícháte. Podle potřeby dochutíte solí a pepřem. Salát z červené řepy dáte na hodinu vychladit do lednice. Salát z červené řepy je velmi dobrý a výživný.

Pomazánka z červené řepy
Smíchejte 250 g vařené či pečené červené řepy, nastrouhané, 50 g nasekaných vlašských ořechů, 3 prolisované stroužky česneku, 50 g bílého jogurtu a 2 lžíce majonézy. Osolte, opepřete.

Carpaccio z červené řepy
Řepy dejte do vody a vařte je 45 minut, aby zcela změkly. Vyjměte, nechte zchladnout, oloupejte a velmi ostrým nožem nakrájejte na velmi tenká kolečka. Rozdělte je na talíř, navrch nasypejte kozí sýr a rukolu a zastříkněte dresinkem našlehaným z hořčice, citronové šťávy a balzamika.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Tech

Sporťák s kočičíma ušima byl posledním dílkem skládačky