Jaro a pampelišky můžete proměnit do lahodného vína

 Ostatní 
21. dubna 2016 16:09 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Pampeliškové víno Internet
Pampelišky jsou symbolem jara! Nedělají jen okrasu, ale jsou i zdraví prospěšné! Pomáhají při zánětech močových cest a při ledvinových kamenech.

Pampeliška je rovněž bohatá na minerály a vitamíny, především A, B, C a D. Působí příznivě na trávení a hubnutí. Neměli by ji ale konzumovat lidé, kteří trpí žlučníkovými kameny nebo žaludečními problémy.

Jednou z variant, jak se dají pampelišky konzumovat je pampeliškové víno.

Suroviny

1 litr pampeliškových květů

1,5 kg cukru

2 citrony

2 pomeranče

4 dkg droždí

Postup přípravy receptu

Pampeliškové květy spaříme ve 2 1/2 l vroucí vody a necháme vylouhovat 24 hod.

Potom přecedíme a výluh nalijeme do 5l demižonu nebo láhve.

Svaříme 2 l vody a 1 ½ kg cukru-vychladíme a nalijeme na pampeliškový výluh.

Potom 2 citrony a 2 pomeranče oloupeme a nakrájíme přidáme do výluhu a vložíme droždí.

Láhev nebo demižon přetáhneme celofánem a jehlou uděláme do celofánu vpichy.

Na okně necháme asi 6 týdnů-až pomeranče a citrony klesnou ke dnu. Poté hadičkou stáčíme do láhví.

Necháme v chladu odležet minimálně 3 měsíce. Ale nejlepší je 2 roky. Po této době je víno jemně perlivé.
Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Tech

Sporťák s kočičíma ušima byl posledním dílkem skládačky