Pesto z medvědího česneku
Ostatní
04. dubna 2016 21:42
/
redakce
📷
1 fotografie v galerii
Pesto z medvědího česneku. / Internet
Je přírodním antibiotikem, antioxidantem a zdrojem vitaminu C. Bývá doporučován při jarních očistných kúrách, snižuje krevní tlak a podporuje trávení. Řeč je o medvědím česneku a právě teď je jeho čas.
Suroviny
česnek medvědí velký svazek
piniové nebo kešu oříšky hrst
olivový olej 3–4 lžíce
parmezán 30 g
sůl
Postup
1. Medvědí česnek umyjte. Rozmixujte listy s oříšky za postupného přidávání oleje. Poté přidejte najemno nastrouhaný parmezán a dochuťte lehce solí.
2. Pesto můžete skladovat v lednici zakápnuté olivovým olejem nebo ho rovnou použít. Výborné je s čerstvými těstovinami nebo na topinky.
Suroviny
česnek medvědí velký svazek
piniové nebo kešu oříšky hrst
olivový olej 3–4 lžíce
parmezán 30 g
sůl
Postup
1. Medvědí česnek umyjte. Rozmixujte listy s oříšky za postupného přidávání oleje. Poté přidejte najemno nastrouhaný parmezán a dochuťte lehce solí.
2. Pesto můžete skladovat v lednici zakápnuté olivovým olejem nebo ho rovnou použít. Výborné je s čerstvými těstovinami nebo na topinky.
Kam dál?