Velikonoční beránek trochu jinak
Ostatní
23. března 2016 23:31
/
redakce
📷
1 fotografie v galerii
Banánový velikonoční beránek / Internet
Bez upečeného voňavého beránka by české Velikonoce ani nebyly Velikonocemi. Každá rodina má na tuto sváteční dobrotu svůj vlastní recept, ale nejčastěji se připravuje z piškotového těsta. Zkuste letos změnu!
Beránek z banánového těsta
Potřebujete:
250 g banánů
250 g cukru moučkového
1 cukr vanilka
250 g Hery
1 kypřicí prášek do pečiva
250 g mouky pšeničné hladké
4 vejce slepičí
1 polévková lžíce čerstvého másla
2 polévkové lžíce mouky pšeničné hrubé
Postup:
Banány rozmixujete, z bílků ušleháte pevný sníh. Změklou Heru utřete s prosátým cukrem, přidáte postupně žloutky, vanilkový cukr, banány a mouku s kypřicím práškem. Na závěr do těsta „zabalíte“ sníh z bílků. Těsto vlijete do formy, kterou jste vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Beránka pečete v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Zda je beránek upečený, ověříte vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se na špejli těsto nelepí, je beránek upečený.
Tip navíc:
Podle vlastního uvážení můžete vychladlého beránka polít čokoládovou nebo bílkovou polevou.
Beránek z banánového těsta
Potřebujete:
250 g banánů
250 g cukru moučkového
1 cukr vanilka
250 g Hery
1 kypřicí prášek do pečiva
250 g mouky pšeničné hladké
4 vejce slepičí
1 polévková lžíce čerstvého másla
2 polévkové lžíce mouky pšeničné hrubé
Postup:
Banány rozmixujete, z bílků ušleháte pevný sníh. Změklou Heru utřete s prosátým cukrem, přidáte postupně žloutky, vanilkový cukr, banány a mouku s kypřicím práškem. Na závěr do těsta „zabalíte“ sníh z bílků. Těsto vlijete do formy, kterou jste vymazali máslem a vysypali hrubou moukou. Beránka pečete v předehřáté troubě zhruba 45 minut. Zda je beránek upečený, ověříte vpíchnutím špejle do těsta. Pokud se na špejli těsto nelepí, je beránek upečený.
Tip navíc:
Podle vlastního uvážení můžete vychladlého beránka polít čokoládovou nebo bílkovou polevou.
Kam dál?