Domácí limonáda na osvěžení

 Ostatní 
03. května 2016 21:56 / redakce
  0
📷
1 fotografie v galerii
Tyto limonády jsou sestaveny tak, aby byly bohaté na antioxidanty, zvyšovaly imunitu a funkci metabolismu a pomáhaly i při hubnutí. Internet
V jednoduchosti je krása, proto jsou všechny recepty postaveny na několika základních surovinách.

Mátovo citronová limonáda

  • lístky máty
  • tři citrony
  • vodu
  • třtinový cukr na dochucení 

Nejprve udělejte ledové mátové kostky. Prostě: pár lístečků máty dejte dokaždé přihrádky tvořítka na led. Opatrně je zalijte vodou a dejte do mrazáku na několik hodin zamrazit (nejlépe přes noc). Do džbánu vymačkejte dva citrony. Zalijte vodou a kdo bude chtít, přisype trochu třtinového cukru na oslazení. Třtinový cukr má tmavě hnědou barvu a je zdravější, než obyčejný bílý cukr. Ale i tak s cukrem opatrně. Méně je více!

Pak už stačí jen přidat mátové kostky. Poslední citron vám dospělý pomůže oloupat a nakrájet na kolečka. Pak už je stačí jen přihodit do džbánu a limonáda je hotová!

Okurková domácí limonáda

  • 1 litr sodovky
  • 1 salátová okurka
  • citron
  • třtinový cukr
  • máta 

Okurku oloupejte, nakrájejte na větší kusy a rozmixujte. Do jedné čtvrtiny naplňte sklenici okurkovým pyré, přijdete citronovou šťávu, třtinový cukr a 3 lístky máty, které před tím promněte v ruce, aby pustily aroma. Zalijte ledově vychlazenou sodovkou nebo ještě přidejte led.

Zázvorová limonáda

  • 750 ml sodovky
  • 160 g zázvoru
  • citron nebo limeta
  • třtinový cukr 

Čerstvý zázvor nastrouhejte a zalijte 250 ml horké vody. Nechte alespoň 15 minut vyluhovat. Poté nápoj sceďte a nechte vychladnout. Přilijte ledově vychlazenou sodovku a podle chuti ochuťte citronovou šťávou a třtinovým cukrem. Na závěr vhoďte pár kostek ledu a nalijte do sklenic.

Melounová limonáda

  • meloun (vodní - ten červený)
  • citróny (tolik, abyste z nich vymačkali jednu sklenici šťávy)
  • cukr (nejlépe třtinový, můžete ho zkusit i úplně vynechat, pokud je meloun dost sladký nebo ho nahradit lístky stévie)
  • vodu 

Vymačkejte šťávu z citronů - potřebujete jí asi tak jednu sklenici (přesné množství vyzkoušíte sami. Záleží, jak velký máte džbán a taky na vaší chuti). Přiipravíte šťávu z melounu tak, že kousky melounu bez pecek dáte do mixéru a rozmixujete.

Do džbánu přelijete šťávu z citronů a přidáte asi půl skleničky cukru, který v citronové šťávě rozpustíte mícháním. Přilijete šťávu z melounu, dolijete vodou a kdo chce, může přidat pát kostiček ledu. Na ozdobu můžete do džbánu přihodit i kousky melounu a plátky citronu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Tech

Sporťák s kočičíma ušima byl posledním dílkem skládačky