Tři úžasné recepty na domácí zmrzku! Skvělá chuť za pár minut!
Krémová, neodolatelná, nutellová... To je zmrzlina, která vás dostane. Všechny tři nutellové zmrzliny jsou neskutečně dobré, krémové, s jemnou ořechově-čokoládovou chutí.
1) Nutellová zmrzlina - první varianta
Ingredience
- 400 g zakysané smetany
- 400 g Nutelly
- 200 g krupicového cukru
- 1 l smetany ke šlehání
Postup přípravy
Smetanu na šlehání vyšleháme do tuhé šlehačky. Přidáme zakysanou smetanu a promícháme. Nutellu vyšleháme mixérem spolu s cukrem a po částech přidáme smetanovou hmotu. Důkladně spojíme, navrstvíme do formy a odložíme do mrazničky. Necháme zmrznout a je hotovo!
2) Nutellová zmrzlina - druhá varianta
Ingredience
- 300 g Nutelly
- 310 g neslazeného kondenzovaného mléka
- 125 g smetany ke šlehání
- 60 g lískových ořechů
Postup přípravy
Lískové ořechy nasekáme na menší kousky a nasucho je lehce opražíme na pánvičce. Necháme je úplně vychladnout. Trochu ořechů si odložíme na ozdobu.
Nutellu dobře rozmícháme společně s kondenzovaným mlékem a smetanou a necháme je minimálně dvě hodiny vychladit v ledničce, můžeme i do následujícího dne.
Připravenou směs přelijeme do zmrzlinovače a dále postupujeme podle návodu k němu. Minutu před koncem míchání zmrzliny k ní přisypeme opražené vychladlé ořechy. Umíchanou zmrzlinu přendáme do uzavíratelné nádoby, uhladíme ji a posypeme odloženými ořechy. Zmrzlina je krémovitá a před podáváním ji není třeba předem vytahovat z mrazničky.
3) Nuttelová zmrzlina - třetí varianta
Tento recept je úplě nejjednodušší a přípravu zvládne i vaše dítě.
Ingredience
- mléko
- Nutella
Postup přípravy
Do misky si připravte Nutellu a zalijte ji mlékem. Pak už směs jen pořádně rozmíchejte, aby nebyly hrudky, nalijte do nějaké nádoby nebo formiček na nanuky a dejte do mrazáku. Za cca 2 hodiny (záleží na tom, jak hustou směs si připravíte uděláte) si můžete pochutnat na lahodné nutellové zmrzlině.