Superrychlý recept na fazolový guláš
Potřebné ingredience
- 2 konzervy fazolí
- 1 velká cibule
- 200 g kvalitní uzeniny či uzeného masa
- Paprika
- Pepř
- Sůl
- Majoránka
- Česnek
- Olej nebo vepřové sádlo
Postup
Nakrájíme cibulku na jemno a orestujeme na oleji či sádle. Mezitím pokrájíme uzeninu na kostičky a přidáme na cibulku. Necháme zasmahnout. Otevřeme si dvě konzervy fazolí ve slaném nálevu a přidáme je do pokrmu i s nálevem. Přisypeme sladkou papriku, opepříme. Máme-li rádi, přidáme majoránku. Rozdrtíme česnek a dodáme na konec. Podle chuti dosolíme, ale musíme být opatrní, protože jak uzenina, tak fazole už bývají dost slané. Zahušťovat nemusíme, protože nálev fazolí je hustý dost.
Pokud postupujeme dost rychle a děláme jednotlivé kroky tak, jak tu je naznačeno, máte během 15 minut hotové skvělé teplé jídlo, které by sice neobstálo v gastronomických soutěžích, ale chutná výborně, nestojí moc peněz a neobsahuje kvanta sacharidů, jestliže k němu nesníte půl bochníku chleba. Hodí se podávat třeba s nakrájenou paprikou, s různými druhy zelených bylinek a milovníci cibule si mohou dopřát navrch i porci té syrové. Dobrou chuť