Recept na domácí hořčici
Hořčičná semínka jsou nabitá zdraví prospěšnými látkami a v domácí hořčici jsou mnohem štiplavější než v kupované plnotučné.
Recept na domácí hořčici
100 g bílých hořčičných semínek
300 ml jablečného octa (nebo běžného octa, vinného octa ap.)
med dle chuti (já přidala cca 4–5 lžic) (můžete použít cukr či jiné sladidlo)
Nejdříve svařte ocet, a poté ho nechte zcela vychladnout. Mezi tím si připravte hořčičná semínka. Nadrťte je v kuchyňském drtiči nebo namelte v mlýnku. Smíchejte je s vámi vybraným sladidlem – tedy nyní s medem. Poté vše promíchejte s vychladlým octem a nechte v lednici odležet. Dalšímu ochucování se meze nekladou. Je možné přidat různá koření (například kari či kurkumu pro orientální nádech) nebo bylinky. Pro medovější chuť zvyšte množství medu.