Nevíte co uvařit? Máme pro vás tři super rychlé večeře, které si oblíbí celá rodina
Těžký boj s časem svádíme dnes všichni. Večeře podle těchto receptů vykouzlíte za pár minut a pochutná si na nich celá rodina.
Tuňáková pomazánka
Ingredience
- 1x větší plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
- 1x vanička tvarohu nebo lučiny (pokud chcete držet štíhlou linii použijte nízkotučný tvaroh)
- 2x sterilizovaná okurka
- Jarní cibulka
- Sůl a pepř
TIP: Pokud neřešíte kalorie, pro lepší chuť přidejte 10-20g (1 lžíce) majonézy nebo a 15g (1 lžíce) hořčice + jedno vařené vejce na tvrdo
Tahle rychlovka je velmi výživná. Stačí smíchat tvaroh nebo lučinu s tuňákem z plechovky a dochutit jarní cibulkou a nadrobno nasekanou sterilizovanou okurkou, případně majonézou a hořčicí. Pokud jste se rohodli přidat vejce, nakrájejte na drobno a přimíchejte. Podle chuti pak přidejte špetku soli a pepře. A je hotovo!
Rybí pomazánku servírujte nejlépe na celozrnném pečivu a ozdobte plátkem rajčete nebo ředkvičky či posypte pažitkou.
Rychlá čína se žampiony
Ingredience na 4 porce
- 300 až 400 g kuřecích prsou
- 1x pórek
- Trio papriky (zelená, žlutá, červená - kvůli barvě, ale můžete použít i jeden druh papriky)
- Žampiony
- Olej
- Dvě lžičky solamylu
- Sójová omáčka
- Mandle nebo arašídy
- Sůl a pepř
- Zázvor
Tahle směs je rychlá a lehká. Na oleji orestujte kuřecí maso nakrájené na proužky, přidejte nakrájený pórek, papriku a žampiony. Pár minut opékejte a občas přilijte sójovku. Pak vmíchejte solamyl rozmíchaný ve zhruba půl hrnku studené vody, přidejte nastrouhaný zázvor a přisypte mandle nebo arašídy. Pak už jen krátce propečte, tak aby zelenina zůstala křehká a křupavá. Podávejte s rýží. Pokud máte rýžovar, je to ta nejjednodušší příloha, jakou si můžete přát.
Pikantní dýňová polévka
Ingredience
- 1/2 dýně Hokkaido
- 1/2 cibule
- Česnek
- Zázvor (asi 1 cm prolisujte nebo nastrouhejte)
- Sůl
- Feferonku nebo chilli papričku
- 1x kelímek smetany na vaření
- 1x kelímek zakysané smetany
Dýňová polévka je nejen rychlá, ale i velice chutná. Její přípravu zvládne opravdu každý. Dýně Hokkaido se nemusí loupat. Stačí, když ji očistíte kartáčkem, rozříznete a vydlabete vnitřek se semínky. Na plný hrnec polévky vám bude stačit jedna malá nebo polovina nějaké větší. Na másle zpěňte půlku cibule, přidejte nakrájenou dýni a dva stroužky nasekaného česneku. Po chvilce vše zalijte vodou (vždy raději méně a můžete dolévat), pak už ale přidáváte jen kelímek smetany. Osolte, přidejte trochu chilli nebo nakrájenou feferonku, zázvor a nechte vařit asi deset minut, dokud dýně nezměkne. Poté všechno rozmixujte ponorným mixérem. Zjemněte kelímkem smetany na vaření.
Servírujte se lžičkou zakysané smetany, která skvěle vyváží výraznou chuť polévky. Navrch se skvěle hodí opražená dýňová semínka.
Dobrou chuť!