Nevíte co uvařit? Máme pro vás tři super rychlé večeře, které si oblíbí celá rodina

 Ostatní 
10. února 2017 07:20 / Ema Maxová
  0
📷
2 fotografie v galerii
Někdy potřebujeme mít uvařeno raz dva  Shutterstock
Po náročném dni v práci se nejspíš jen málokomu chce strávit večer u plotny. Proto pro vás máme tři rychlé recepty na chutnou večeři, po kterých se jen zapráší!

Těžký boj s časem svádíme dnes všichni. Večeře podle těchto receptů vykouzlíte za pár minut a pochutná si na nich celá rodina.

Tuňáková pomazánka

Ingredience

  • 1x větší plechovka tuňáka ve vlastní šťávě
  • 1x vanička tvarohu nebo lučiny (pokud chcete držet štíhlou linii použijte nízkotučný tvaroh)
  • 2x sterilizovaná okurka
  • Jarní cibulka
  • Sůl a pepř 

TIP: Pokud neřešíte kalorie, pro lepší chuť přidejte 10-20g (1 lžíce) majonézy nebo a 15g (1 lžíce) hořčice + jedno vařené vejce na tvrdo

Tahle rychlovka je velmi výživná. Stačí smíchat tvaroh nebo lučinu s tuňákem z plechovky a dochutit jarní cibulkou a nadrobno nasekanou sterilizovanou okurkou, případně majonézou a hořčicí. Pokud jste se rohodli přidat vejce, nakrájejte na drobno a přimíchejte. Podle chuti pak přidejte špetku soli a pepře. A je hotovo!

Rybí pomazánku servírujte nejlépe na celozrnném pečivu a ozdobte plátkem rajčete nebo ředkvičky či posypte pažitkou.

Rychlá čína se žampiony

Ingredience na 4 porce

  • 300 až 400 g kuřecích prsou
  • 1x pórek
  • Trio papriky (zelená, žlutá, červená - kvůli barvě, ale můžete použít i jeden druh papriky)
  • Žampiony
  • Olej
  • Dvě lžičky solamylu
  • Sójová omáčka
  • Mandle nebo arašídy
  • Sůl a pepř
  • Zázvor 

Tahle směs je rychlá a lehká. Na oleji orestujte kuřecí maso nakrájené na proužky, přidejte nakrájený pórek, papriku a žampiony. Pár minut opékejte a občas přilijte sójovku. Pak vmíchejte solamyl rozmíchaný ve zhruba půl hrnku studené vody, přidejte nastrouhaný zázvor a přisypte mandle nebo arašídy. Pak už jen krátce propečte, tak aby zelenina zůstala křehká a křupavá. Podávejte s rýží. Pokud máte rýžovar, je to ta nejjednodušší příloha, jakou si můžete přát.

Pikantní dýňová polévka

Ingredience

  • 1/2 dýně Hokkaido
  • 1/2 cibule
  • Česnek
  • Zázvor (asi 1 cm prolisujte nebo nastrouhejte)
  • Sůl
  • Feferonku nebo chilli papričku
  • 1x kelímek smetany na vaření
  • 1x kelímek zakysané smetany 

Dýňová polévka je nejen rychlá, ale i velice chutná. Její přípravu zvládne opravdu každý. Dýně Hokkaido se nemusí loupat. Stačí, když ji očistíte kartáčkem, rozříznete a vydlabete vnitřek se semínky. Na plný hrnec polévky vám bude stačit jedna malá nebo polovina nějaké větší. Na másle zpěňte půlku cibule, přidejte nakrájenou dýni a dva stroužky nasekaného česneku. Po chvilce vše zalijte vodou (vždy raději méně a můžete dolévat), pak už ale přidáváte jen kelímek smetany. Osolte, přidejte trochu chilli nebo nakrájenou feferonku, zázvor a nechte vařit asi deset minut, dokud dýně nezměkne. Poté všechno rozmixujte ponorným mixérem. Zjemněte kelímkem smetany na vaření.

Servírujte se lžičkou zakysané smetany, která skvěle vyváží výraznou chuť polévky. Navrch se skvěle hodí opražená dýňová semínka.

Dobrou chuť!

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Známý šéfkuchař Ondřej Molina a slavný barman Tomáš Melzer umí připravit neskutečné dobroty i z toho,...

Styl

Zimní bundy od JD Sports - připravte se na Black Friday

Dům a zahrada

Jak se důkladně zbavit zápachu močoviny v kočičím záchodě? Výborně zabírají ocet a soda