Nahromadily se vám doma papírové tašky? Můžete je ještě využít

 Dům 
18. března 2019 10:01 / Marie Popelková
  2
📷
5 fotografií v galerii
Jestli se doma topíte v papírových taškách, je čas z nich vyrobit něco užitečného Archiv
Občas se stane, že se nám doma nahromadí papírové tašky ať už z dodatečných nákupů nebo kvůli objednávkám jídla na donášku. Samozřejmě, že je můžete vyhodit do recyklovatelného odpadu, ale existují i další možnosti.

Předtím, než cokoliv vyhodíte do koše, se zamyslete, jestli to nejde využít nějakým jiným způsobem.

Místo sáčků do koše

Když do koše dáte papírovou tašku místo běžného sáčku, snížíte množství plastového odpadu ve vaší domácnosti. Pochopitelně byste neměli vyhazovat nic tekutého, abyste předešli nehodě, až budete koš vyhazovat. Stejným způsobem je můžete použít i na skleněný, plastový a kovový odpad.

Obalte knihy

Proměňte svoji obyčejnou knihovnu v kompaktní sadu tak, že z papírových tašek vystříháte obaly daných velikostí. Praktické je, že si knihy budete moci popsat dle libosti vámi zvolenými barvami a fonty.

Vonný sáček do krbu

Nejprve z papírové tašky vystřihněte čtverec. Potom jej naplňte sušenou pomerančovou slupkou, hřebíčkem, skořicí, anýzem, rozmarýnem a dalšími voňavými bylinkami, které máte rádi. Pak sáček zavažte provázkem a přidejte popisek s tím, co obsahuje. Když jej přihodíte do ohně v krbu, provoní vám celou domácnost.

Vyrobte si zápisník

Nejprve si připravte několik kousků nepopsaného papíru a přeložte je napůl. Potom vystřihněte obdélník z papírové tašky tak, aby se do něj papíry tak akorát vešly. Nakonec vše svažte jehlou a nití na hřbetu zápisníku. Buď si jej můžete nechat pro sebe anebo ho věnovat dětem na malování nebo zapisování poznámek, pokud jsou už starší.

Dárek nebo výslužka

S trochou šikovnosti do papíru z nákupní tašky zabalíte pugét květin, který se nebudete muset stydět věnovat jako dárek, s nímž můžete přijít na návštěvu. Pokud naopak máte hosty vy, pošlete je domů se zbytky jídla, které jste nesnědli, v papírových taškách. Znovu využít lze i jakékoliv plechovky.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?