Zahradní nábytek? Každý materiál má klady i zápory!

 Zahrada 
20. června 2017 12:06 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Nejlevnější variantou je plast, který je lehký. Nevýhodou je ale nízká nosnost! internet
Není nad to se v teplých dnech po příchodu z práce zastavit a odpočinout si na zahradě. Stačí padnout do židle nebo na lavici a čerpat energii z okolní zeleně a klidu. Ke správnému pohodlí si proto vyberte vhodný zahradní nábytek! Každému vyhovuje něco jiného a každý materiál má své plusy i mínusy!

Nejlevnější variantou je nábytek z plastu. Vyrábí se vstřikováním roztaveného materiálu do forem. Výhodou je nízká cena a hmotnost, takže ho pořídíte za pár korun a lehce se s ním dá manipulovat. Složitá není ani péče, stačí jen prostě utírat prach. Jeho nevýhodou je ale postupná ztráta odstínu a také je omezená nosnost!

Elegantní volbou je dřevěný nábytek. Udělá parádu v každé zahradě, navíc perfektně ladí s přírodou! Je několik forem dřevěného nábytku. Levnější forma je ze dřeva z borovice, dražší z teakového dřeva. Zvláštní kategorii tvoří ratanový nábytek, který je vhodný i do zimní zahrady.

Masivní dřevo má vyšší únosnost než plast. Odolnost u borovice je trochu menší. Před deštěm je potřeba nábytek schovat nebo ho přikrýt, aby nezmokl. Voda by totiž způsobila jeho zničení. Ratan zase po zmoknutí napadnou plísně. Teak kvůli vysokému obsahu kaučuku snáší i déšť, ale je poměrně drahý. Péče spočívá v pravidelném stírání prachu i obnově ochranné vrstvy, která brání degeneraci barevného vzhledu vlivem slunečních paprsků.

Nejdražší variantou je hliníkový nábytek. Je vhodný především do stylové moderní zahrady nebo terasy. Hliníkové profily jsou k sobě přivařené a většinou ještě nastříkané barvou, která je vytvrzena ve vypalovací peci. Hliník je odolný povětrnostním vlivům, nerezaví a dá se říct, že skoro není nutná údržba. Občas jen stačí setřít prach!

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47