Zloději řádí! Zabraňte jim vybílit sklepní kóji!

 Dům 
14. června 2017 12:34 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Ze sklepní kóje nejčastěji mizí kola. Internet
Vypáčené dveře do sklepní kóje a po uložených věcech ani stopy! Takový pohled už se naskytl mnoha nájemníkům v panelovém domě! Vykradači sklepů se pořádně vyřádili! Zabraňte jim, aby vám sklep vybílili!

V první řadě se zaměřte na vchodové dveře do domu. Dbejte na to, aby byly vždy zavřené. Otevřené dveře přímo vybízejí zloděje k prozkoumání místností v domě. Známé pořekadlo říká, že příležitost dělá zloděje, a proto jim žádnou nedávejte. Pokud bydlíte v panelovém domě, upozorněte všechny sousedy, aby za sebou zamykali dveře.

POŘIĎTE KAMERY

Snažte se zloděje odradit na první pohled. Pokud zpozorují nějakou překážku či komplikaci, kterou musí překonat, tak se raději vydají o dům dál. Zkuste například nad vchodové dveře nainstalovat kamerový systém. Jistě nechtějí být na záběru, a proto se vašemu domu vyhnou obloukem.

Pokud se však stane, že se zloděj dostane až do sklepa, musí být kóje perfektně zabezpečené. Většina místností je chráněna dveřmi ze dřeva. V první řadě zabraňte tomu, aby bylo dovnitř vidět. Na dveře proto pověste například prostěradlo, aby nikdo neviděl, co máte uvnitř. Pořiďte si také bytelný zámek, který budou mít zloději problém překonat.

INSTALUJTE MŘÍŽ

V případě, že máte ve sklepě okno, nenechávejte jej otevřené. V mnoha případech se totiž zloděj dostane dovnitř právě tudy. Neodnese sice rozměrnější předměty, škodu ale napáchá i tak velkou. Na okno proto nainstalujte mříž.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008