Oáza klidu a pohody v malé zahradě. Útulné zákoutí uděláte i na pár metrech čtverečních

 Zahrada 
07. ledna 2020 11:13 / Veronika Prášilová
  0
📷
10 fotografií v galerii
Není nad pohodové posezení či pohoupání v zeleni Depositphotos
Ne každému se poštěstí mít velkou zahradu se zeleninovými záhony, ovocnými stromy, úhledným trávníkem, bazénem a altánem. Každý má své preference, ale jistě se shodneme, že nejdůležitější je moci si v zahradě odpočinout, posedět s rodinou či přáteli. Ukážeme vám, že i v malé zahradě si můžete vytvořit útulné relaxační zákoutí, které vám budou všichni závidět.

Ve fotogalerii pod článkem naleznete několik tipů na praktické a útulné posezení, kde se budete cítit skvěle a dobíjet baterky při každé možné příležitosti.

Zákoutí s vodními živly

Zurčení vody je asi pro každého předzvěstí zklidnění a pohody. Vězte, že i na malý prostor můžete dostat skvělý vodní prvek. Záleží, jestli se raději budete dívat na mini rybníček s lekníny, tryskající fontánku, vodu líně stékající po kamenech nebo snad vodopád? Dokonce ani malý bazén nemusí být problém. Bude možná jen na pár temp nebo vodní bar, ale vždy se v něm budete cítit skvěle.

Zákoutí ohnivá

Dalším oblíbeným živlem je oheň. Praskající dřevo, vůně smůly a špekáčků, grilované dobroty či pečené brambory. To vše a mnohem více můžete mít i na malém prostoru. Dbát musíte pouze na dvě věci – bezpečnost, aby zdroj přímého ohně nebyl v blízkosti čehokoliv hořlavého, a také sledovat, kam fouká vítr, abyste nevyudili spolu s buřty i sousedy.

Pokud z jakéhokoliv důvodu na zahradě nemůžete mít ohniště, ale nechcete se připravit o romantiku v podobě mihotavých plamínků, vsadit můžete na variantu, která rozhodně nebude vadit sousedům, protože netvoří kouř. Pořídit si můžete zahradní biokrb, o jehož výhodách píšeme zde.  

Zákoutí houpací

Skvělým relaxem je i houpání. K tomu knížku nebo křížovku a čas se doslova zastaví. Dokonce se nemusíte vzdávat ani snů o houpací síti, pokud po ní toužíte a nemáte ji mezi co pověsit. Existují jednoduché konstrukce, které si postavíte, kam budete chtít. Houpačky pro více lidí se samozřejmě dají koupit, ale co si tak postavit svou vlastní houpačku? S různými vychytávkami jako držákem na nápoje nebo barevným LED osvětlením.

Zákoutí pro celou rodinu

Dokonce i tam, kde skutečně není místa nazbyt, se dá udělat koutek, který si užije opravdu každý člen rodiny. Jak uvidíte ve fotogalerii, i na malém prostoru se dá skloubit dětské hřiště s místem pro grilování a dokonce i vodním prvkem. A kdo nemá ani zahrádku, ale třeba jen balkon, i ten může proměnit v malou oázu klidu. Hlavní je, abyste se cítili příjemně a trávili čas s těmi, na kterých vám záleží, i kdybyste to byli jen vy sami.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve