Nepřestávejte tvořit alba fotografií

 Ostatní 
26. června 2017 17:38 / Bronislava Silná
  0
📷
1 fotografie v galerii
Papírové album si můžete prohlížet i když nejde proud Shutterstock
V dobách, kdy jsou počítače a mobilní telefony doslova všudypřítomné a digitální obsah si zobrazujeme na televizoru v obývacím pokoji se zdá být tisk fotografií na papír přežitek. Nemusí tomu tak být. Povíme proč.

Když selže technika

V první řadě jde o to, že fotoalbum je něco, co lze ukázat i v situaci, kdy technika nefunguje, kdy dojde k přerušení připojení k internetu nebo se objeví jiné technické potíže. Současně album umožňuje fotografie popsat a do většího alba dáte více fotografií na stránku, takže můžete naráz prezentovat více fotografií, které spolu nějak souvisí. Ten, kdo si album prohlíží bude mnohem lépe vtažen do vaší prezentace. Různé studie navíc ukazují, že tištěné materiály zanechávají silnější paměťovou stopu než informace získané v digitální podobě.

Výběr

Dalším dobrým důvodem pro pořízení fotoalba či fotoknihy může být skutečnost, že si tak své snímky protřídíte. Určitě by bylo zbytečné tisknout každý pokus. Pro tisk vyberete jen to nejlepší a tím pádem bude mít takové fotoalbum větší hodnotu z hlediska kvality záběrů a nebudete obtěžovat diváky stovkami fotografií.

Archivace

Dalším důvodem pro tisk těch nejdůležitějších fotografií je jejich archivace. Pokud si necháte fotografie profesionálně vytisknout nebo použijete kvalitní barvy a fotopapíry ve vaší tiskárně, bude trvanlivost takových fotek třeba sto let a při dobrém uskladnění i déle. Totéž se bohužel nedá říct o digitálních datech. O data na disku přijdete v okamžiku jeho havárie. O data v cloudu v okamžiku jeho zrušení nebo třeba i na základě hackerského útoku na poskytovatele služby. Trvanlivost CD a DVD nosičů je v řádu deseti až dvaceti let a snad jen ty nejkvalitnější média mají šanci vydržet déle. Mohlo by se tak snadno stát, že zatímco my můžeme obdivovat malby a historické fotografie našich předků, naši vnuci se budou podivovat, co to má být na těch kotoučcích, které jim dědeček s babičkou odkázali a které nic neobsahují.

Nezávislost

Možná by se vše dalo shrnout právě pojmem „nezávislost“. Založit si fotoalbum dětí, pořizovat fotoknihy z dovolených a významných akcí je projevem nezávislosti na počítačové síti, na digitálních datech a na poskytovatelích úložišť. Výhodné je využít přednosti obojího. Digitální svět využívat, ale ten analogový, papírový, nezavrhovat.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47