Vtipné řešení, jak "pěstovat" v místnosti bez oken rostliny

 Dílna 
25. září 2017 14:15 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Kamenné kaktusy vypadají skoro jako opravdové. Nepotřebují ale žádnou péči ani světlo. Internet
Obzvláště v malých bytech se stává, že je nějaká místnost bez oken. Ať už jde o koupelnu nebo kuchyň. Pokud se však ani v takovém případě nechcete vzdát pohledu na krásnou zeleň v květináči, existuje jedno velmi vtipné řešení. Navíc ho ocení i lidé, kteří sice okna v místnosti mají, ale zase jim chybí čas na péči o rostliny v květináčích.

Pro zaneprázdněné lidi nebo ty, kteří by se o květiny rádi starali, ale nemají v bytě dostatek světla, může být ideálním řešením květináč s kamennými kaktusy. Na první pohled ani nepoznáte, že nejde o živou rostlinu. Navíc jeho výrobu zvládne i méně zdatný umělec.

Zapojte do výroby celou rodinu

Květináč s kamennými kaktusy doslova vybízí k tomu, zapojit do jeho výroby celou rodinu. Nejdůležitější je sehnat si vhodný materiál, tedy šikovné oblázky. Měly by být různých tvarů, od baňatějších až po užší a vysoké. Kamenné kaktusy vypadají lépe ve skupině, takže je vhodnější mít po ruce na výběr z několika tvarů. Když vyrazíte s rodinou na procházku, uděláte něco dobrého pro své zdraví a po cestě na nějaké vhodné kamínky určitě narazíte.

Co budete potřebovat

Oblázky, akrylové barvy, štětec, květináč, případně umělé kvítky nebo květy uschlých slaměnek. Kameny ale musejí v květináči v něčem držet. K tomu výborně poslouží písek, hlína nebo drobný štěrk. Záleží jen na vás a vašich možnostech.

Postup

Oblázky nebo říční kameny po přinesení domů důkladně umyjte teplou vodou s mýdlem a pečlivě vysušte. Zbavíte je tak všech nečistot a připravíte je na dekorování. Barva bude na oblázcích lépe držet.

Suché kameny pomalujte zelenou barvou, každý budoucí kaktus je dobré namalovat jiným odstínem zelené. Nemusíte se ale omezovat jen na zelenou barvu, zvolit můžete i šedou, hnědou, žlutou nebo červenou - i v přírodě jsou totiž kaktusy zbarvené různě. Základní nátěr nechte zaschnout a pak bílou barvou přimalujte různé proužky a křížky, které budou připomínat bodlinky. Nejde o žádné složité ornamenty, takže to zvládne i dítě.

Když máte kaktusy hotové, připravte si květináč, do kterého je "zasadíte". Zelené kaktusy vypadají skvěle i v obyčejném hliněném květináči, ale pokud budete chtít docílit opravdu dokonalého výsledku, můžete kvetináč pomalovat různými barevnými mexickými vzory. Květináč naplňte zeminou, malými kamínky nebo pískem a kaktusy do něj umístěte podle svých představ. Pokud budete toužit i po květech, můžete nějaký umělý kvítek nebo slaměnku nalepit na kamenný kaktus třeba sekundovým lepidlem.

 

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod