I pes může mít důstojný pohřeb. Uspořádat lze dokonce v obřadní síni

 Mazlíčci 
25. září 2017 09:39 / Kateřina Kofroňová
  4
📷
5 fotografií v galerii
Psi jsou pro mnoho lidí mnohem více, než jen mazlíčky. Shutterstock
Zemřel vám psí kamarád a vy byste mu rádi vzdali poslední hold? Byl pro vás váš pes více než jen mazlíčkem a vy se nedokážete smířit s tím, že byste ho odvezli k veterináři a odjeli bez něj?

V tomto případě na nic nečekejte a zařiďte mu klasický pohřeb, na kterém se s ním budete moci důstojně rozloučit vy i vaši přátelé.

Odvoz zvířete

Může se stát, že vaše zvířátko zemře stářím v prostředí domova, nebo budete s jeho uspáním z důvodu nemoci potřebovat asistenci. V obou případech se můžete obrátit na zvířecí krematorium, jehož pracovníci vaše zvíře rovnou odvezou, nebo před transportem uspí přímo u vás doma. Zvíře ale můžete do krematoria odvézt i sami. Ať tak či onak, volat či přijet můžete kdykoliv.

Péče o zemřelé zvíře

Krematoria bývají vybavena chladícím boxem, ve kterém je poté zvíře uloženo ve speciálním obalu až do termínu kremace.

Pohřeb v obřadní síni

V prostředí krematorií naleznete i obřadní síň, ve které můžete dát svému mazlíčkovi poslední sbohem. Obřad lze připravit na míru, a to opravdu se vším všudy – s hudbou, květinami, videem nebo foto prezentací. Vybrat si můžete z několika rakví, do kterých může být váš pes po dobu obřadu uložen na měkké podložce či vlastní dece nebo pelíšku. Rakev můžete nechat zavřenou, nebo otevřenou, záleží jen na vás.

Individuální zpopelnění

Po obřadu následuje kremace v kremační peci, která je vybavena nejmodernějšími technologiemi, které zaručují dokonalé zpopelnění. Každý pes, či jiné zvíře, dostane před zpopelněním kremační přívěšek s unikátním kódem, takže budete mít jistotu, že jste opravdu obdrželi popel vašeho zvířete. Každé zvíře je v kremační peci samo. Po kremaci je popel vychlazen a vsypán do vámi vybrané urny.

Šperk na památku

Budete-li si to přát, může být malá část popela uchována a poté použita při výrobě památečního skla dle vašeho výběru. Popel lze takto použít při výrobě přívěsků, těžítek či prstenů. Zhotovit vám mohou na místě i otisk tlapky a jiné vzpomínkové předměty včetně náhrobního kamene.

Pohřeb do země?

Urnu s popelem vašeho zvířátka si můžete vyzvednout, nebo vám ji dovezou až domů. Zda si ji necháte na památku, vysypete ji na místě, kam jste chodili na procházky, na zahradě nebo psa pohřbíte na psím hřbitově, už je jen na vás. V každém případě si budete moci být jisti, že jste pro vašeho psa a jeho vzpomínku udělali maximum.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47