Nesprávným zacházením můžete poškodit pračku nebo sušičku. Děláte to správně?

 Dům 
07. října 2017 12:03 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Hýčkejte vaši pračku a sušičku. Déle vám vydrží. internet
Praní a sušení prádla vypadá jako nenáročný proces, který se většina z nás ze všech domácích prací naučí jako první. Existuje ale několik věcí, na které bychom si měli dávat pozor, abychom naše spotřebiče nepoškodili. Nepodceňujte je a raději vše dvakrát zkontrolujte, než stisknete tlačítko start.

Všichni stojíme o to, aby nám spotřebiče vydržely co nejdéle a v co nejlepším stavu. Vyvarujte se následujících chyb nejen kvůli životnosti vaší pračky a sušičky, ale také kvůli zajištění bezpečí vašeho domova.

Pokud máte obě zařízení v malém prostoru, můžete je poškodit. Obě totiž produkují teplo, a proto se můžou přehrát obzvláště, když je máte blízko u sebe a používáte je najednou. Toto přehřátí může doma způsobit i požár hlavně v případě, že máte oba spotřebiče zapojené do jedné zásuvky. Tomu můžeme zabránit, když se ujistíme, že do jedné zásuvky máme připojený jen jeden velký spotřebič.

Přecpávání pračky nebo sušičky oblečením může mít hned několik negativních důsledků. Co se týče pračky, oblečení nebude dostatečně vyprané, protože voda nebude mít prostor, aby se dostala všude. Přílišná nálož oblečení může také poškodit některé součástky a přetížit motor. U sušičky zase může dojít k poškození čidla. Prověřte tedy kapacitu vašich spotřebičů a nepřetěžujte je.

Nesmíme také zapomenout zkontrolovat kapsy u oblečení, než se pustíme do jeho čištění. Kdyby tam náhodou zůstaly mince nebo jiné tvrdé předměty, mohly by způsobit drobná poškození, někde se zachytit, nebo dokonce rozbít sklo. Proto raději příště, až budete prát a sušit oblečení, všechno pořádně zkontrolujte.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve