Nemůžete v noci usnout? Za problémy s nespavostí stojí často maličkost!

 Ostatní 
04. listopadu 2017 18:02 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pokud máte v ložnici teplo, počítejte v noci s častějším probouzením Internet
Za problémy s nespavostí nebo častým probouzením se může skrývat v podstavě maličkost, kterou je teplota v ložnici. Sychravé počasí sice vybízí ke spaní při topení, ale vysoká teplota není ideální. Zkuste v ložnici udržovat teplotu mezi 15 a 19 stupni Celsia.

Kvalitní spánek po vyčerpávajícím pracovním dni je to nejlepší, co můžete pro své tělo udělat. Někteří lidé usnou krátce po dopadu do postele, ale některým trvá hodiny, než zamhouří oka a ponoří se do zaslouženého spánku.

Problém hledejte v teplotě v ložnici. Neměla by přesáhnout osmnáct stupňů Celsia, právě v takové teplotě si tělo nejvíce odpočine a načerpá potřebnou energii. S kvalitními pokrývkami se můžete spolehnout na to, že i když budete mít v místnosti ještě o dva stupně méně, spát se vám bude stejně dobře.

Pokud máte v ložnici tepleji, počítejte v noci s častějším probouzením kvůli horku nebo žízni. Naučte se chvíli před tím, než si půjdete lehnout, ložnici důkladně vyvětrat. Spánek v chladnější místnosti je mnohem kvalitnější a hlubší. Teploty ale razantně nesnižujte, protože to nepřidá rannímu vstávání, kdy se nikomu nechce z vyhřátých peřin. Jak se nastarovat po ránu, jsme psali zde.

Vlhkost vzduchu v ložnici je také velmi důležitá, měla být mezi 60 a 70 procenty. Při spánku udržuje pokožku v dobrém stavu a zabraňuje vysychání sliznic v ústech a v nose. Velká vlhkost ale také není příjemná, cítíte se upoceně a špatně se vám dýchá. Ideálním řešením je zvlhčovač vzduchu.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve