Máte malý byt? Problém vyřeší praktický nábytek

 Dům 
10. listopadu 2017 17:26 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Pohovku rozložíte za pár sekund Internet
Rozkládací pohovky jsou velmi oblíbeným řešením, pokud máte malý byt a přátele, kteří se k vám chystají na víkend. Už nemusíte přemýšlet, kam je usadíme a následně uložíte ke spánku. Problém vyřeší praktický nábytek, který je ve dne pohovka a v noci postel.

Pohovku vybírejte nejen podle vzhledu, ale hlavně podle pohodlnosti. Myslete na to, aby od vás hosté neodjížděli rozlámaní. Gauč je vhodné kombinovat s přírodní matrací, která dodá rozkládací pohovce pohodlnost. Mnoho gaučů má vestavěné zásuvky, což opět umožní ušetřit místo. Dovnitř totiž můžete uložit peřiny, deky a polštáře.

Základem dobré pohovky je rychlé a jednoduché rozkládání. Za pár sekund jednoduchými pohyby vytvoříte lehací plochu. Existují dva typy rozkládacích mechanismů. U clic-clac systému oceníte rychlost. Díky tomu, že je matrace součástí sedačky, stačí dva pohyby a postel je připravená. Horní část přitáhnete k sobě, tím odjistíte západku a sklopíte ji do vodorovné polohy k sedací části. Možností je i vysouvací mechanismus s rozkladem. Matrace je ukryta ve výsuvné „zásuvce“, kterou za speciální madlo vytáhnete a s pomocí madla vysunete do výše sedáku. O polohách ve spánku jsme psali zde.

Gauč můžete proměnit v postel pro jednoho člověka o velikosti spací plochy s rozměry 80 x 200 cm nebo ve větší, ve které se pohodlně vyspí dva lidé.  Velikost je v tomto případě většinou 130 x 190 cm nebo 140 x 200 cm. Menší pohovku koupíte do pěti tisíc korun. Větší už se může pohybovat okolo deseti tisíc korun. K většině nábytku se dá pořídit napínací i klasické prostěradlo, které je dokonale sladěné k pohovce.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47