Z obyčejných zavařovaček vykouzlíte úžasně praktickou věc do domácnosti

 Dílna 
14. prosince 2017 08:11 / Marie Popelková
  0
📷
11 fotografií v galerii
Doslova za pár kaček lze vyrobit nápaditý organizér Pinterest
Pokud přemýšlíte, jak vyšperkovat váš byt a zároveň rádi získáte místo pro ukládání věcí, máme pro vás skvělý tip. Vytvořte si originální organizér ze zavařovacích sklenic. Vyjde vás doslova na pár korun a ani jeho výroba není nijak složitá či časově náročná.

Velkou výhodou organizéru ze zavařovacích sklenic je neotřelý design i snadná a levná výroba. Výsledek vás opravdu překvapí. Navíc tuto vychytávku můžete mít prakticky v jakékoliv místnosti - v koupelně, předsíni, dětském pokoji, ložnici, obýváku i kuchyni. 

Nákupní seznam

K výrobě designového organizéru budete potřebovat jen tři věci:

  • dřevěnou desku
  • pár zavařovacích sklenic
  • kovové stahovací objímky

Kovové stahovací objímky se používají na hadice a podobně a dají se pořídit třeba v domácích potřebách, železářství nebo v obchodě se zahradnickým sortimentem.

Zjistili jsme, na kolik peněz vás nákupní seznam vyjde. Záleží na tom, jak velký organizér se rozhodnete vyrobit. Pěkné zavařovací sklenice o objemu 420 ml lze pořídit v sadě po osmi kusech za 68 korun. Pokud byste byli nároční a zatoužili byste po opravdu krásné zavařovací sklenici s vytlačeným nápisem ve stylu vintage, lze takovou půllitrovou sklenici pořídit i za 55 korun. Kovové objímky, které se dají roztáhnout do průměru 90 až 110 mm, můžete koupit za asi 20 až 26 Kč za kus. Dřevěnou desku lze najít doma ve sklepe nebo dílně. Použít lze i dřevo třeba ze staré palety.

Výrobní postup

Výrobní postup je poměrně snadný a měl by ho zvládnout průměrně zdatný kutil i šikovná žena. Pokud máte desku neohoblovanou, vyhlaďte ji třeba pomocí brusného papíru. Podle vkusu můžete desku také natřít nějakou barvou, to už záleží jen čistě na vás. Pokud nehodláte organizér instalovat třeba do vlhké koupelny, můžete nechat dřevo i v přírodní podobě, bez ochranných barev či laků.

Objímku si dejte na desku a skrz sponu a dřevo vyvrtejte malou dírku. Stahovací pásek pak připevněte šroubkem k desce. Poté už jen stačí vzít sklenici a pomocí pásky ji pevně utáhnout pod hrdlem nebo tam, kde vám to pasuje. Organizér nakonec stačí už jen pověsit na vámi vybrané místo a zaplnit ho věcmi.

Využití organizéru

V koupelně můžete do sklenic dát hřebeny, kosmetické štětce, vatové tampony a další nezbytnosti. V kuchyni lze do sklenic nasypat hlínu a zasadit si do nich své oblíbené bylinky. Děti si zase do sklenic mohou uložit své nezbytnosti, například pastelky, školní pomůcky, nebo jiné drobnosti. Do sklenic lze dát i svíčky a vytvořit si tak romantický svícen. Sklenice je ale možné využít i jako vázu, a to na živé i třeba sušené květiny. Zajímavě vypadá i varianta, kdy do sklenice dáte světelný řetěz na baterky, které zamaskujete pěknou umělou květinou. Inspiraci najdete v naší fotogalerii.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47