Vánoční dekorace z modelovací hmoty jsou krásné a vystačíte si pouze s minimem běžných ingrediencí

 Dílna 
21. prosince 2020 09:00 / Eva Vogelová
  0
📷
7 fotografií v galerii
Výroba vánočních dekorací je jednoduchá, přizvěte k ní i malé děti Depositphotos
Rozhodli jste se letos slavit Vánoce v rustikálním stylu? Líbí se vám jednoduché, ručně vyráběné dekorace z přírodních věcí? V takovém případě budete nadšení z ozdob ze samotvrdnoucí modelovací hmoty. Ingredience vás nebudou stát téměř nic, možná je dokonce najdete i doma. Pokud máte hluboko do kapsy, ozdoby z modelovací hmoty jsou pro vás ideální. Zjistěte, jak je vyrobit.

Ze samotvrdnoucí hmoty lze udělat dekorace, které ozdobí nejen vánoční strom. Pověsit je můžete téměř kamkoliv. Z hmoty vytvoříte i písmena, která přivážete na dárek, takže obdarovaný pozná, že patří právě jemu. Výroba je velmi jednoduchá, přizvat k ní můžete i malé děti.

Dekorace ze samotvrdnoucí modelovací hmoty

Budete potřebovat: 

  • samotvrdnoucí modelovací hmotu
  • váleček
  • vykrajovátka
  • špejli

Postup výroby

Pořiďte si samotvrdnoucí hmotu v bílé barvě. Začněte tím, že ukrojíte potřebné množství hmoty a vyválíte ji jako těsto. Vrstva by neměla být příliš tenká, ale ani tlustá. Zkuste se trefit zhruba do tří milimetrů. Následně si vezměte svá vykrajovátka a vytlačte je do hmoty.

Nakonec pomocí špejle udělejte na dekoracích malý otvor, abyste je měli za co pověsit. Dále nechte ozdoby vyschnout na pečicím papíru. Může to trvat jeden až dva dny. Nakonec je zkrášlete třeba mašlí či akrylovými barvami podle své fantazie.

Samotvrdnoucí hmota z přírodních ingrediencí

Budete potřebovat: 

  • kukuřičný škrob
  • jedlou sodu
  • vodu
  • váleček
  • vykrajovátka
  • špejli

Postup výroby

Samotvrdnoucí hmotu si můžete vytvořit pouze z přírodních ingrediencí, které možná najdete ve své domácnosti. Nachystejte si nádobu, do které přidáte jedlou sodu, škrob a vodu v poměru 2:1:1. Ingredience zamíchejte. Pokud by se vám hmota nezdála dost hustá, přidejte ještě trochu jedlé sody. Nyní můžete přejít k dalšímu kroku. Dále čtěte: Difuzér svojí vůní dokreslí vánoční atmosféru. Vyrobte si vlastní, zabere vám to jen chvíli.

Modelovací hmotu zpracujte válečkem stejně jako těsto. Tloušťka plátu by se opět měla pohybovat okolo tří milimetrů. Pokud nechcete, aby dekorace byly pouze hladké, ale měly nějaký vzor, připravte si krajku. Položte ji na velký plát samotvrdnoucí hmoty a přejeďte po ní válečkem.

Následně se vrhněte na vykrajování. Nezapomeňte na ozdobách udělat špejlí malou dírku, abyste je měli za co pověsit. Poté dekorace vyskládejte na pečicí papír a nechte jeden až dva dny vyschnout. Nakonec je ozdobte podle vlastní potřeby.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Hollywoodský glamour: Odhalení módních trendů celebrit

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod