Perskou kočku buď milujete, nebo nesnášíte

 Mazlíčci 
25. února 2018 15:00 / Jan Novák
  0
📷
4 fotografie v galerii
Chovatelé oceňují její klidnou povahu, jiné odrazuje náročná péče o srst Shutterstock
Perské kočky jsou pro některé obrazem ušlechtilého a čistokrevného zvířete, pro druhé zase ztělesňují zlý sen, a to zejména kvůli náročné péči o jejich srst.

Patří k oblíbeným plemenům

Jisté je, že perské kočky vyvolávají větší množství protichůdných názorů než jiná plemena, ale přesto se jim podařilo prorazit a stát se jedním z nejvíce chovaných plemen.

Kromě milého výrazu zaujme perská kočka především svou bohatou srstí. Dlouhá léta byla péče o tuto srst strašákem pro případné zájemce o perské koťátko. Psali jsme o tom i zde.

Můžete použít kvalitní kosmetické přípravky

V dnešní době, kdy je mnoho možností získat speciální kvalitní kosmetické přípravky, není péče o srst perské kočky o nic náročnější než péče o srst kočky jiného plemene nebo o srst psí.

Pokud je srst udržována v čistotě, necuchá se a neplstnatí. Místo každodenního česání zaprášené srsti je vhodnější kočku občas vykoupat v kvalitním kočičím šamponu a kondicionéru a při sušení dobře rozčesat. Na tuto péči by mělo být koťátko naučené již od chovatele před odchodem do nového domova.

Perská kočka je klidné povahy

Pokud vás péče o bohatou srst neděsí, perskou kočku si zamilujete. Povahou je totiž kliďas, který jen tak drápky nevytasí. Je to lenoch, který dokáže proležet celý den.

Samotu zvládá velmi dobře. Snadno si zvykne na každodenní rituály. S páníčkem se pomazlí ráda, ale jinak je na něm nezávislá. Díky své klidné povaze se velmi dobře hodí i k dětem.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve