Natřásáte se rádi před zrcadlem? Pak byste měli vědět následující informace

 Dům 
23. února 2018 12:47 / Marie Popelková
  0
📷
3 fotografie v galerii
Ženy se bez zrcadla neobejdou Shutterstock
I když ho nepoužíváte při zametání, vysávání, umývání nádobí nebo při žehlení, je v domácnosti velkým pomocníkem. Řeč je o zrcadle, které pomáhá každému členovi rodiny vypadat dobře. Přestože se do něj všichni často dívají, samotné zrcadlo je obvykle opomíjené.

Před zrcadlem se každý natřásá, prohlíží zleva, zepředu, zprava i zezadu. Zatímco sebe si všichni všímají, málokdo se dívá na to, zda je zrcadlo čisté, nemá nějaké šmouhy, není umaštěné nejen na skle, ale třeba i na rámu a podobně.

Velký úklid

Pouze velká šmouha, která nám brání vidět se tak, jak potřebujeme, v člověku vzbudí potřebu zrcadlo utřít. Nebo to děláme při velkém úklidu, který ale nebývá nikterak častý. O tom, co dělat, aby se nám zrcadla nezamlžovala, jsme psali zde. U zrcadla se přitom musí řešit kromě skvrn také to, kam je nejlepší ho umístit nebo jaký vliv má osvětlení.

Běžná rovinná zrcadla mohou být vhodným doplňkem. Většina z nich opticky zvětšuje prostor a projasňuje ho. Stačí je správně rozmístit. Dobrá pozice je za kusem nábytku. V takovém případě by pak zrcadlo mělo být až k vrchní ploše. Pokud je vedle, mělo by dosahovat až na zem. Místnost se opticky zvětší, když má stejnou nebo velmi podobnou šířku jako nábytek. Vhodné je to například ve stupní hale bez oken. Prostor bude nejen větší, ale i světlejší.

Účinek denního světla se ještě umocní tím, že zrcadlo umístíte hned vedle okna. Pokoj se ještě více projasní a bude vypadat větší. Před zdroj světla jako například lampa nebo svíčka dávejte zrcadlo z úhlu, aby se správně odrážely paprsky.

Při výběru zrcadla dbejte na správné doplňkové osvětlení. LED žárovky vyzařují teplé bílé světlo, které má kolem 3 000 kelvinů. Člověku je tato barva příjemná a působí hřejivě. Trochu ale zkresluje barvu, takže je lepší ho mít v ložnici nebo obývacím pokoji.

Líčení i holení

U zrcadla v koupelně dáváme spíše LED diodu vyzařující bílé studené světlo, které má kolem 5 000 kelvinů. Odráží barvy v nezkresleném odstínu a odhalí i nedostatky, což nejvíce ocení ženy při ranním líčení nebo muži při holení.

Aby ze sebe dámy měly lepší pocit, je lepší, když se líčí před zrcadlem právě za svitu bílých studených bodovek a výsledek zhlédnou v teplé bílé záři, která na tvář míří lehce zešikma a zespodu. Do koupelny patří speciální osvětlení, které je správně utěsněné a má dostatečné dvojí krytí, nejčastěji se doporučuje krytí IP 54.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve