Zničili jste si v pračce svůj oblíbený kousek? Chytré triky, které škody napraví

 Dům 
08. května 2018 17:05 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
První pomoc s nepříjemnostmi, týkajícími se prádla Shutterstock
Je dobré být připraven na všechno. Příště, až se vám po praní smrskne svetr nebo budete chtít oblečení zbavit nepříjemného zápachu, budete v klidu, protože budete znát následující triky a nepříjemnosti ihned vyřešíte.

Sušička může fungovat i jako žehlička

Pokud se chystáte ven, ale oblečení, které vytáhnete ze skříně je víc pomačkané, než byste snesli, nemusíte hned zapínat žehličku. Jestli patříte mezi ty šťastnější, kteří mají doma sušičku, můžete ji použít i k narovnání zmačkaného prádla. Dejte dovnitř oblečení, které potřebuje vyhladit spolu s mokrým ručníkem na nízkou teplotu na deset až patnáct minut.

Žehličku na vlasy lze použít i na oblečení

Nechali jste svůj oblíbený vršek v sušičce příliš dlouho? Je spodní část trička pomačkaná, protože jste ho měli zastrčené do kalhot? Jestli máte zrovna v koupelně zároveň nahřátou žehličku na vlasy, můžete problém vyřešit s ní. Skvěle se s ní dostanete mezi knoflíky na košili nebo narovnáte přehnutý lem. Před tím, než se do toho pustíte však zkontrolujte, že je žehlička čistá, suchá a nezůstaly na ní žádné přípravky na vlasy.

Smrsknutí oblečení po praní nemusí být definitivní

Jediná horší věc než skládání oblečení je skládání oblečení a zjištění, že váš oblíbený kousek se po praní srazil. Existuje ale možnost, že se vám oblečení podaří zachránit. Zkuste jej na pět minut namočit do směsi vody a kondicionéru na vlasy. Potom jej rozložte na ručník a jemně a opatrně jej natahujte zpátky do původních rozměrů.

Vodka zbavuje zápachu

Chcete si svoje nové šaty ze včerejší noci obléct dnes znovu? Pokud vám v tom brání nějaké nepříjemné pachy jako například ten od cigaretového kouře, můžete se jich zbavit pomocí vodky. Stačí oblečení nastříkat trochou vodky v rozprašovači. Stejně to funguje i s oblečením nebo botami po cvičení. Zde je několik dalších tipů, které se týkají sušení prádla.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Televize je stále oblíbené médium, v průměru před "bednou" prosedíme až 4 hodiny denně

Dům a zahrada

Vodní kámen zlikviduje konvici, myčku i pračku. Zatočte s ním některou z osvědčených metod