Chcete být pozitivní? Zkuste Feng shui tipy

 Dům 
15. července 2018 12:02 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Někdy stačí z feng shui okoukat maličkosti Shutterstock
Podstata feng shui tkví ve vytvoření harmonie mezi vaším vnitřním já a světem kolem vás. Feng shui je propracovaná filozofie, pokud ale chcete s její pomocí přidat do vašeho domova alespoň trochu pozitivní energie, zde je několik základních tipů, které můžete vyzkoušet.

Přestaňte hromadit věci

Všechny věci, které máme doma, jsou nějakým způsobem spojeny s našimi emocemi. Některé z těchto předmětů obsahují špatnou energii, protože nám připomínají například vztahy z minulosti, které nedopadly dobře, bývalá pracovní místa, která jsme museli opustit, a podobně. Zbavit se jich tedy napomůže tomu, abychom se doma cítili lépe. Není nic špatného na tom, nechat si dárky od nejbližších přátel nebo rodiny. Nemusíme ale lpět na každé maličkosti, která se nám doma objeví. Tato cesta vede k přeplácanosti a hromadění věcí.

Přineste si domů kousek přírody

Květiny mohou vyřešit spoustu problémů vaší domácnosti. Dokáží zchladit teplotu v místnosti a přispívají i ke snížení stresu. Není tedy žádným překvapením, že se některé rostliny podílejí na vylepšení feng shui vašeho domova. Feng shui nás učí zakomponovat přírodu do našeho životního stylu i do našeho domova. Rostliny symbolizují růst a rozmach.

Doporučují se takové, které vypadají měkce a mají zakulacený tvar. Neznamená to ale, že byste měli váš byt proměnit v džungli. Ve skutečnosti ve feng shui méně znamená více.

Pořádně vyvětrejte

Otevřete okna a pusťte dovnitř čerstvý vzduch a svěží letní vánek. Hned jak ráno vstanete, roztáhněte žaluzie. Přirozené světlo má na lidi uklidňující efekt a činí je šťastnějšími a produktivnějšími.

Přidejte koberec

Existuje mnoho faktorů, které vedou k dobrému feng shui, ale proměna vašeho domova v útulnou oázu pro klid vaší duše může být tak snadná, jako je pořízení koberce. Pokud máte dřevěné podlahy, pořiďte si třeba jen malý kobereček pro změkčení energie. Je to velmi jednoduchá věc, ale dáváme s její pomocí najevo, že o sebe chceme pečovat místo toho, abychom v jednom kuse stáli na studené podlaze. To samé platí i pro koupelnu. Zde jsou další tipy, jak zařídit koupelnu a toaletu podle feng shui.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Čtyři ženská znamení, která nemívají štěstí v lásce. Proč tomu tak je a je možné si lásku do...

Tech

I detektor lži se dá podvést. Víte, jak funguje, a dokázali byste ho obelhat?