Zařizujte jako designéři. Kdy ušetřit a kdy se rozšoupnout?

 Dům 
14. července 2018 14:17 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Byt lze proměnit i pomocí jednoduchých fíglů Shutterstock
Váš domov může vypadat stylově jako vystřižený z módních časopisů, i když při jeho zařizovaní neutratíte balík. Stačí jenom okoukat několik triků od zkušených designérů a přizpůsobit je vlastní domácnosti. Zde jsou některé z nich.

Zůstaňte flexibilní

Vaše původní vize projde během realizace několika klíčovými momenty, které mohou mít velký dopad na konečný výsledek. Občas se nevyhneme změnám nutných pro to, abychom nepřekročili rozpočet. Nezbytné úpravy původní představy ale nemusí být vždy změny k horšímu. Někdy může pozměněný návrh vyústit v ještě působivější výsledek. Důležité je pouze vynaložit dostatek kreativity.

Vyzkoušejte nové materiály

V minulosti jednoduše neexistovala možnost používat určité druhy luxusnějších materiálů, protože jejich pořízení i instalace byly příliš náročné. V současnosti ale můžeme na trhu najít množství cenově dostupných materiálů, které přesvědčivě imitují dřevo, kámen nebo různé kovy. Nebojte se některé z nich vyzkoušet a zvolte neokoukaný vzhled.

Nezanedbávejte maličkosti

Knihy, dekorace a umění dodají pokoji dojem dokončenosti. Lidé často zapomínají, že opravdové umění designu tkví v maličkostech. Nábytek sám o sobě nevytvoří skvěle vypadající prostor. Všechno závisí na drobných konečných úpravách, které místnosti dodají finální vzhled.

Zůstaňte věrní vlastnímu citu

Vždycky začněte inspirací. Zkuste na internetu podnítit představivost a nové nápady. Důležité ale je uvědomit si, proč se vám obrázek, na který jste se zaměřili, líbí. Je to podlaha? Velké umělecké dílo? Celková nálada místnosti? Někdy může prohlížení inspirativních obrázků být matoucí, když se nepozastavíme nad tím, co přesně se nám na nich líbí.

Kdy ušetřit a kdy se rozšoupnout

Co se týče oken a koberců, vždy se vyplatí na peníze nehledět. Mohou přidat vaší místnosti rozměr, barvu, strukturu a pomoci udat celkovou náladu pokoje. Naopak nemusíte utratit majlant za nábytek a dekorativní předměty, aby prostor vypadal dobře. Co koupit do bytu jako první a co později, jsme psali zde.

Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Umělá inteligence už vylepšuje i chuť piva nebo čokolády

Tech

Peugeot získal podeváté v historii ocenění za design, tentokrát s novým SUV fastbackem 3008