Obsadili váš byt mravenci? Víme, jak s nimi zatočit

 Dům 
09. srpna 2018 15:39 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Pokud se u vás mravenci usadí, dobrovolně neodejdou Shutterstock
Kuchyň se vám zaplnila skupinkou nezvaných hostů v podobě mravenců? Rychle se jich zbavte, než se k vám přistěhují celé kolonie. V boji s mravenci vám pomůže hřebíček, zubní pasta i ocet.

Pokud se chcete zbavit mravenců, nemusíte chodit do obchodu pro různé přípravky, bohatě si vystačíte s tím, co máte doma. Většina hospodyněk má ve spíži hřebíček. Právě jeho výrazné aroma mravenci nesnesou. Mají totiž velmi citlivý čich. Nejprve vypozorujte, jakou cestu mravenci u vás doma využívají, a následně jim hřebíček rozsypte do cesty. Můžete si být jistí, že jakmile si přičichnou, už se u vás neobjeví.  

Začněte u oken

Úplně nejlepší je však prevence, při které je vhodné utěsnit okna. V letních dnech je to však problém, protože se naopak snažíme co nejvíce větrat, proto posypte parapety, okenice a okolí u okna hřebíčkem. Mravenci vám tak dovnitř vůbec nepolezou a raději to půjdou zkusit o dům dál. Pokud doma nemáte hřebíček, dobře poslouží i zubní pasta. Potřete jí rámy oken a máte vystaráno.

Pokud přesně nevíte, kudy mravenci chodí, vytírejte podlahy vodou s octem. Pamatujte, že čím větší koncentrace, tím lépe. V případě, že ani vám pach octu nedělá dobře, vyměňte jej za citron. Sice není tak účinný jako ocet, ale alespoň to bude příjemná vůně.  

Opakujte i stokrát

Vrhnout se můžete i do experimentu s houbičkou na nádobí. Namočte ji do cukrové nebo medové vody. Položte ji k místu častého výskytu mravenců a nechte je na ni nalézt. Pak houbičky jednoduše seberte a mravence na nich zlikvidujte. Houbičky se samozřejmě dají použít ve větším množství a nespočetněkrát. Máte doma rybenky? Jak se jich zbavit, jsme psali zde.

Pokud vám ani jedna z rad nezafunguje, zkuste se obrátit na deratizéra, jehož postupy jsou zaručené a velmi efektivní.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Valentýn ve velkém stylu?! V odstínech růžové jej slavila A.n.d.u.l.a, Sharlota a Angie Mangombe

Styl

Jak nosit pánské kotníkové boty?

Tech

České zbrojovky jedou naplno, nyní získaly technologii systému automatického granátometu MK 47