Trápí vás zlé sny? Vyrobte si lapač snů

 Dům 
30. srpna 2018 17:10 / Marie Popelková
  0
📷
4 fotografie v galerii
Lapač snů zajistí klidný spánek Shutterstock
Není výjimkou, že se uprostřed noci vzbudíte kvůli špatnému snu a potom máte problém znovu usnout? Vyrobte si lapač snů, který zlé sny zachytí v síti a nepustí k vám.

Nejčastěji narazíte na lapače snů, které jsou vypletené sítí a ozdobené peříčky. Právě síťka má za úkol zachytávat rušivé vlivy v průběhu spánku. Dávná legenda říká, že špatné sny se uvnitř zachytí a denní světlo je následně zničí. Lapač snů umístěte volně do místnosti nebo přímo nad hlavu spícího. Může být také zavěšen v okně, aby zabránil vstupu zlým silám do ložnice. Jaký vybrat správný polstář pro dobrý spánek, jsme psali zde.

Vyrobte jej

Lapač snů nemusíte kupovat, ale můžete si ho vyrobit. Nejprve sežeňte nějakou obruč, můžete použít kroužek na vyšívání, věnec nebo jakýkoliv jiný kroužek. Celý kruh obtočte koženou šňůrkou, pro přichycení pomůže lepido. Kus šnůrky si ale nechte volný, abyste za něj mohli lapač pověsit.

Nyní přichází na řadu vypletení kruhu, použít můžete nit, bavlnu či stužku. Začněte první řadou, jeden konec šňůrky uvažte hned vedle uzlíku pod smyčkou na zavěšení. Pracujte po směru hodinových ručiček. Natáhněte šňůrku k místu asi centimetr směrem ke středu kruhu a pak provlékněte. Pokračujte a vytvářejte volné smyčky v pravidelných rozestupech, až dojdete zpátky na začátek. 

Nyní vezměte konec šňůrky a propleťte jej mezi první a druhou smyčkou první řady. Protáhněte šňůrku otvory, až budete mít hotové první očko, udělejte další mezi druhým a třetím okem první řady. Stejným způsobem postupujte, dokud neopletete všechna očka první řady. Stejně postupujte u druhé i třetí řady. Kroužek tak bude stále menší a menší. Až dospějete do bodu, kdy bude uprostřed malý otvor, zavažte konec výpletové sítě tam, kde bude poslední oko. Utáhněte, odstřihněte a máte hotovo.

Krásná ozdoba

Nakonec můžete použít jako ozdobu visící pírko, které je symbolem vzduchu. Říká se, že načechrané pírko znamená, že kruhem prošel hezký sen.

Reklama
Nejčtenější články
Reklama

Mohlo by vás zajímat

Celebrity

Celý svět zasáhla zpráva o rakovině princezny Kate. Její mladší bratr James zveřejnil dojemný vzkaz a...

Styl

Díky mimořádně vysokému množství hořčíku dokáží koupele v epsomské soli ulevit od depresí, bolesti a...

Dům a zahrada

Efektivní úklid v domácnosti se psem: Jak na chlupy, skvrny od bláta, moči či krve